Diari La Veu del País Valencià
Emergències alerta d’un risc extrem i alt d’incendis aquest diumenge

El Servei d’Emergències 112 ha anunciat que el risc d’incendi al País Valencià aquest diumenge és extrem o molt alt. El fort vent és el fenomen meteorològic més destacable d’un dia en el qual hi haurà intervals nuvolosos amb possibilitat de precipitacions a l’interior. Així, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia, s’espera que durant tot el dia hi haja vent de l’oest i sud-oest moderat amb ratxes molt fortes.

A causa del risc d’incendis, en zones forestals i en una franja al voltant dels 500 metres no es pot fer foc: queden prohibides les cremes agrícoles encara que es tinga autorització de crema i no es pot cuinar a les zones habilitades, tal com ha informat el servei d’emergències en Twitter.

Pel que fa a les temperatures, el descens de les màximes serà acusat en tot el territori. Així, després dels 28,4 graus que es van registrar aquest dissabte a Miramar (La Safor) –la temperatura més elevada registrada en el que va de 2018 en tot l’estat espanyol–, per a diumenge no s’espera que les màximes superen els 22 graus en cap punt.

Precipitacions

Les pluges de primera hora de la vesprada de dissabtre van deixat un total de 249 rajos en tot el territori i precipitacions que amb prou faenes han superat els 10 litres per metre quadrat en alguns punts. A Picassent van caure 11,4 litres, 10,2 a Énguera i 9,2 a l’observatori de la Universitat Politècnica de València, segons va informar Aemet en el seu compte de Twitter.

Així mateix, es van registrar 249 descàrregues de rajos. Mlagrat les pluges, aquest dissabte es van declarar dos incendis forestals, a Montserrat (Ribera Alta) i a Zarra (Vall de Confrents) i un de vegetació a Polinyà del Xuquer (Ribera Baixa). El primer va quedar extingit passades les 16 hores però va obligat a mobilitzar un helicòpter de la Generalitat, els Bombers Forestals, una dotació dels Bombers de València i la Unitat de Vigilància.

A Zarra, on les pluges van ajudar a apagar el foc, s’ha mobilitzat una unitat de Bombers Forestals, una autobomba, un abrigada forestal de la Diputació de València, Agents de Vigilància i un grup d’ajuda d’Aiora. Finalment, a Polinyà, van acudir un helicòpter i 3 dotacions de Bombers.

Comparteix

Icona de pantalla completa