Albiol: 'El contracte entre Lavalin i Aerocas és un desastre per a les arques públiques'

'Lavalin rep 25 milions d’euros en deu anys i Aerocas no tindrà beneficis fins que no s’arribe a la fantàstica xifra d’1,2 milions de viatgers anuals'
4 març 2014 01:00h
RedactaVeu / Castelló.

La diputada a Les Corts Valencianes, Marina Albiol, assegura que la signatura d’aquest contracte significa un desastre per a les arques públiques, ja que les condicions són absolutament draconianes per la Generalitat Valenciana i molt beneficioses per a l’empresa privada SNL-Lavalin.

“Lavalin rep 25 milions d’euros en deu anys i Aerocas no tindrà beneficis fins que no s’arribe a la fantàstica xifra d’1,2 milions de viatgers anuals”, apunta la representant d’esquerres, “voldríem saber qui ha fet aquestes prediccions, perquè molt ens temem que aquesta és una aposta segura perquè els guanys vagen directament a la butxaca de l’empresa privada, mentre que els costos seran assumits pels valencians i valencianes”.

A més, la diputada ha volgut recordar que aquesta empresa ha sigut vetada pel Banc Mundial i catalogada com a empresa corrupta, després de la compra de funcionaris públics a Bangladesh, “no estem parlant d’una acusació qualsevol, i més tenint en compte els casos de corrupció i les amistats perilloses que han omplert l’activitat política del Partit Popular en els últims anys. La defensa del Consell d’aquesta empresa ens pareix un despropòsit”.

Albiol exigeix explicacions al president del Consell, Alberto Fabra, sobre com un aeroport que ja ha generat una despesa total de prop de 200 milions d’euros, que fa tres anys que es va inaugurar i que encara no ha vist cap avió aterrar a les seues pistes, continuarà generant ingents pèrdues als comptes públics. Fins i tot la defensora del Poble ha valorat aquesta qüestió en el seu informe: “No ens pareix una qüestió menor”.

next