Diari La Veu del País Valencià
Puig avança que Echávarri no optarà a liderar de nou el partit a Alacant i reclama una solució política per a la crisi que travessa l’Ajuntament

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha confirmat públicament aquest dilluns que l’actual secretari local i alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, no es presentarà a la reelecció com a líder local del PSPV en l’assemblea convocada per al pròxim 24 de març a la Universitat d’Alacant.

A més, ha reconegut que a l’Ajuntament d’Alacant existeix una “crisi política” arran del processament d’Echávarri que s’ha d’afrontar perquè els ciutadans “mereixen tindre un govern sòlid, de progrés i capaç de connectar amb la Generalitat” i s’ha mostrat convençut que l’actual alcalde posarà “per sobre de qualsevol altra cosa l’interés general de la ciutadania d’Alacant” i prendrà les decisions que corresponguen.

Tot i que el portaveu del PSPV, Jorge Rodríguez, ha assenyalat sobre la reelecció d’Echávarri que serien els militants els que decidirien, Puig ja ha avançat que l’actual líder local no es presentarà. Així s’ha pronunciat el també president de la Generalitat en ser preguntat a Alacant per la situació generada per la confirmació del processament de Gabriel Echávarri i dos dels seus assessors en l’Ajuntament en relació al suposat fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç.

El líder dels socialistes valencians ha sostingut que existeixen dos itineraris: un és per a “l’estabilitat i el bon govern” de la ciutat i el segon és “perquè es faça cas al que van dir els ciutadans, que no volien el PP” en el govern municipal en els passats comicis

“Estem en un procés de resolució d’una crisi política, que en qualsevol país democràtic del nostre entorn succeeix i que, a més, no afecta la corrupció i que el que és lamentable és que es plantege en aquestos termes”, ha sostingut.

Qüestionat pels estatuts del PSOE, que fixen l’obertura de judici oral com a línia roja per a deixar els càrrecs, el secretari dels socialistes valencians ha expressat el seu respecte cap a aquestes normes i ha afegit: “És obvi que açò és una crisi política que, més enllà dels estatuts i de la qüestió judicial, cal atendre des de la política. Cal trobar la solució millor per a la ciutat i els ciutadans d’Alacant”, ha mantingut.

Puig ha assenyalat, així, que “sempre” vigilarà “per l’interés general dels ciutadans d’Alacant”, que és “una part fonamental de la Comunitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa