Diari La Veu del País Valencià
El bus de la llengua recorre els carrers i els centres comercials de València durant la setmana fallera

Des d’aquest dilluns al matí i fins diumenge 18 de març el bus de la llengua recorrerà els carrers de València, coincidint amb la setmana fallera. L’autobús forma part de la campanya ‘Sempre teua. La teua llengua’ impulsada per la Conselleria d’Educació i Cultura.

El regidor de Govern Interior de l’Ajuntament de València, Sergi Campillo, ha manifestat la seua satisfacció per la presència del vehicle als carrers de la ciutat i ha agraït la iniciativa al director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, qui també ha participat en l’acte de benvinguda. L’autobús circularà per la ciutat aquestos dies, “que són de molta activitat, amb carrers tallats i restriccions al trànsit”, gràcies a la coordinació de diverses regidories, com la de Mobilitat Sostenible i Protecció Ciutadana.

On trobar el bus de la llengua?

L’itinerari de l’autobús aquest matí inclou la plaça de l’Ajuntament, l’avinguda del Marqués de Sotelo, els carrers Xàtiva i Guillem de Castro, Blanqueria, Torres dels Serrans, carrer del Pintor López, la Glorieta i el carrer Colom. Durant els dies vinents, el vehicle recorrerà punts diversos de la ciutat, des de l’avinguda de Tres Creus fins a L’Albereda i des de les Grans Vies fins a l’avinguda del Primat Reig, entre altres rutes. A més farà parades en diferents punts de la ciutat.

Així, aquesta vesprada pararà al centre comercial Aqua. Demà al matí, dimarts 13, farà una parada a la façana principal de l’edifici municipal de Tabacalera. Després, de 15.00h a 19.00h estarà a la Ciutat de les Arts i les Ciències, en el lliurament dels premis de la Generalitat a les falles.

Dimecres al matí farà parada a l’avinguda d’Aragó i a la vesprada a Nuevo Centro. Dijous estarà al Museu Faller i a l’Espai Rambleta. Divendres serà el torn de la Biblioteca-Hemeroteca Municipal i del centre comercial Arena.

Finalment, el cap de setmana es podrà trobar l’autobús al Bioparc i al centre comercial El Saler, en dissabte, i al passeig de Neptú, a les Arenes, diumenge.

Més tallers i presència en zones comercials

La campanya va arrancar la setmana passada a Castelló de la Plana, en el marc de les festes de la Magdalena, i està previst que l’autobús recórrega més de 100 municipis valencians. A més, no serà l’última vegada que se’l puga veure per València: tal com ha explicat Trenzano, l’autobús hi tornarà novament en octubre, amb l’objectiu de realitzar tallers educatius i ampliar la seua presència també en les zones de centres comercials.

Comparteix

Icona de pantalla completa