Diari La Veu del País Valencià
Sènior i el Cor Brutal celebren al Teatre Principal de València una dècada als escenaris

El Teatre Principal de València es prepara per a acollir l’arribada d’una “estrella del rock” el proper 23 de març. Serà “una nit màgica” que tindrà com a element principal la música de Sènior i el Cor Brutal, el grup liderat per Miquel Landete, que celebrarà una dècada de carrera a l’escenari del coliseu del carrer de les Barques. Així ho ha presentat aquest dilluns el director adjunt d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura, Roberto García, qui junt amb la directora adjunta de Música i Cultura popular, Marga Landete, i el promotor de l’espectacle, Sergi Almiñana, han donat a conéixer els detalls del concert que oferirà la banda al Principal.

L’actuació de Sènior i el Cor Brutal al voltant del darrer disc, Valenciana vol. 1 (Malatesta rècords, 2017), “serà un concert d’un èxit rotund”, ha destacat García, talment com ho han sigut “tots els que s’han fet” durant aquesta temporada, ha explicat el responsable de l’IVC tot fent referència a la bona acollida de públic que han tingut les propostes musicals que han passat en els últims mesos pel Principal i el Rialto penjant, com en el concert de comiat de Paco Muñoz aquest dissabte, 10 de març, el cartell d’entrades esgotades.

Junt amb Sènior i el Cor Brutal estaran bona part dels cantants i col·laboradors del disc així com la Teta Calva, a través de Xavo Giménez, que ha adaptat l’obra, Llopis per a incloure el monòleg dins de l’espectacle.

Landete s’ha mogut musicalment fora dels “clixés” de la música més consumida, ha ressaltat la directora de Música i Cultura popular, qui per a definir Landete ha recordat que sovint a Sènior se’l qualifica com un artista que “viu com una estrella del rock”. “Tot i que s’ha mogut en l’escena indie, amb bandes molt retrospectives, en ell s’ha vist un compromís social”, ha explicat la directora adjunta de l’IVC. “És un polemista” ha afegit per a definir la personalitat de l’artista, una actitud que va encendre la metxa fa dos anys a través de les xarxes socials perquè a dia de hui hi haja un Sindicat de la Música Valenciana (SIMUV).

Per la seua part, Sènior ha celebrat que el Teatre Principal haja “llevat fronteres” i que, a més d’arts escèniques, aculla concerts de música. “Voldria en un futur pròxim tindre una nova sala de concerts, que siga el Teatre Principal”, ha reblat el músic. En aquest sentit, el productor Sergi Almiñana també ha apuntat que el concert també reivindica l’ús dels “espais rellevants” com a escenaris per a la música “perquè hi ha músics de qualitat” en l’escena valenciana.

Per altra banda, l’espectacle amb què Sènior i el Cor Brutal també vol visibilitzar la campanya del CEAR al País Valencià al voltant del tancament dels Centre d’Internament per a Estrangers.

Els discos “no donen per a viure”

Malgrat els 10 anys de carrera i sis àlbums al mercat, publicar un disc “no dóna per a viure”, ha explicat Miquel Landete. L’escena musical de la qual forma part Sènior i el Cor Brutal “ha viscut una professionalització progressiva”, ha raonat el músic. En el cas de la banda de Landete la professionalització és “a temps parcial” perquè, en el seu cas, manté altra feina “que m’agrada i no vull deixar”.

Tot i això, durant una dècada el grup es va plantejar si fes el pas definitiu i dedicar-se al 100% a la música, però la realitat va ser que eixa professionalització amb què treballa la banda “no ha donat per a viure” perquè “no hi ha més marge”, ha explicat.

Landete espera que el concert del 23 de març, que serà gravat per Barret Films i posteriorment editat en DVD, servisca perquè el públic “quan arribe a casa puga dormir tot d’un tiró i sentir-se satisfets d’haver aconseguit gaudir de la satisfacció que dóna la música”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa