Diari La Veu del País Valencià
Echávarri dimitirà si els grups polítics fan alcaldessa d’Alacant la seua número dos, Eva Montesinos

L’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, ha anunciat que deixarà l’Alcaldia si aconsegueix els 15 vots necessaris en una sessió d’investidura per a fer alcaldessa la seua número dos, la portaveu de l’equip de govern, Eva Montesinos. El primer edil, processat en el cas Comerç per un presumpte fraccionament de contractes, ha sostingut que si no aconsegueix els 15 vots continuarà en el càrrec perquè, en cas contrari, suposaria deixar l’Alcaldia en mans del PP, “un partit podrit i corrupte”.

Així, ha indicat que des de hui mateix s’obrin negociacions amb tots els grups “sense condicions prèvies” per a investir Montesinos. “Sempre havia dit que no seria un obstacle per a la ciutat d’Alacant”, ha mantingut en una compareixença de premsa celebrada en la Sala de Premsa de l’Ajuntament i sense preguntes. Echávarri ha dit que divendres passat va mantindre una trobada amb el secretari d’Organització del PSPV, José Muñoz, a qui va traslladar la seua decisió “personal”.

El també encara secretari local del PSPV ha recordat que els estatuts del partit socialista estableixen que el “pas arrere” s’ha de donar per un processament quan es comunica l’obertura de judici oral, que calcula que serà en “un mes o mes i mig”, que és el temps que s’ha fixat per a aconseguir l’acord. En el cas d’arribar aquest dia i no tindre els 15 vots, no dimitirà.

No optarà a liderar el PSPV d’Alacant

Hores abans d’aquest anunci, el secretari general del PSPV, Ximo Puig, amb agenda aquest dilluns a Alacant, ja havia avançat que Gabriel Echávarri no es presentarà a la reelecció com a líder local del PSPV en l’assemblea convocada per al pròxim 24 de març a la Universitat d’Alacant. Tanmateix, Puig reconeixia que el processament d’Echávarri pel cas Comerç havia generat una “crisi política” en l’Ajuntament que s’ha d’afrontar perquè els ciutadans “mereixen tindre un govern sòlid, de progrés i capaç de connectar amb la Generalitat”. Puig s’havia mostrat convençut que l’actual alcalde posaria “per sobre de qualsevol altra cosa l’interés general de la ciutadania d’Alacant” i prendria les decisions que corresponguen.

Comparteix

Icona de pantalla completa