Un jutge investiga suposats fraccionaments de contractes en la regidoria de Pere Fuset

Des de l'equip de govern asseguren que l'edil no està imputat i que el fet que hi haja una recerca en curs "no significa que estiga jurídicament investigat"
/ València
12 març 2018 01:00h

El Jutjat d'Instrucció número 2 de València ha obert una investigació al regidor de Cultura Festiva a l'Ajuntament de València, Pere Fuset, per presumpte fraccionament de contractes i ha sol·licitat a la Policia que indague sobre possibles vincles entre l'edil, Compromís i quatre empreses.

Així consta en la interlocutòria, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia (TSJ), en el qual el jutjat detalla que ha obert diligències prèvies i demana que es done compte del procediment al ministeri fiscal i a l'"inculpat" Pere Fuset, també president de la Junta Central Fallera.

A més, el jutjat ha acordat la pràctica de diverses diligències. Una d'elles és demanar a la UDEV-Brigada de Delictes Econòmics del Cos Nacional de Policia que practique gestions per a determinar els possibles vincles –personals, econòmics o d'una altra índole– entre quatre empreses i "l'investigat" i la seua formació política –Compromís.

D'altra banda, la jutgessa reclama a l'Ajuntament que remeta testimoniatge de diversos expedients que han sigut denunciats; demana informació sobre diverses societats al Registre Mercantil, i també que se cite en qualitat de testimoni-perit a l'Interventor General de l'Ajuntament de València el pròxim 29 de maig.

L'Ajuntament diu que no està investigat

Fonts municipals, per la seua banda, asseguren que Fuset no està imputat i han indicat que els fets als quals es refereix el jutjat són fruit de la denúncia de l'assessor del PP municipal Luís Salom. Han atribuït el terme "d'inculpat" que utilitza la jutgessa a la "inculpació que atribueix el denunciant".

En aquesta línia, han insistit que el fet que hi haja una investigació en curs "no significa que el denunciat –Fuset– estiga jurídicament imputat/investigat".

Al seu judici, el grup municipal 'popular' "utilitza l'estratègia de la confusió perquè s'interprete l'existència d'una imputació que no existeix". "La denúncia de Luís Salom és una de tantes que ha interposat contra les diferents administracions, local i autonòmica", han postil·lat, i han al·ludit a la condició d'imputat de Salom en altres causes relacionades amb presumpta corrupció del PP, com el cas Taula.

next