Diari La Veu del País Valencià
L’alcalde de Villalonga, condemnat per fer servir el ban municipal per a faltar l’honor d’un veí que l’havia denunciat

El jutjat contenciós administratiu número 8 de València ha condemnat l’Ajuntament de Vilallonga a indemnitzar amb 2.000 euros a un veí que considera que va patir una intromissió il·legítima en el seu dret a l’honor per les afirmacions que contenia un ban d’abril de 2016, que ara obliga a deixar sense efecte i que constituïa una “resposta” de l’alcalde, Enrique Llorca (PSPV), a aquell veí, en uns fets que no afecten interessos municipals.

El consistori va al·legar que es tractava d’un ban que tenia per objecte “informar els veïns d’una notícia que havia creat certa revolada en el poble, açò és, la citació per a declarar com a investigat l’alcalde després de la denúncia de l’actor per una suposada contractació temporal sense procediment previ”.

Segons consta en la sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, es tracta d’un ban informatiu de l’alcalde que “tenia per objecte informar els veïns”, cosa que connecta amb el dret a la informació que reconeix l’administració local, encara que considera que les afirmacions que conté “excedeixen” d’aquest dret que empararia l’acte administratiu, ja que no afecten els interessos del municipi.

Per contra, segons el jutjat, es tracta de manifestacions “de resposta a una denúncia formulada per l’acte contra l’alcalde i, per tant, circumscrita a la relació entre l’alcalde i l’actor, aliena als interessos municipals, en els quals se li imputa a l’ara demandant haver formulat una denúncia falsa la possible veracitat de la qual no priva l’acte administratiu de la lesió del dret a l’honor de l’acte”, ja que a través d’aquest ban es va posar en coneixement de tot el municipi uns fets que afecten la relació entre l’alcalde i l’actor i no el municipi i que “vulneren la dignitat” i “fama” del veí.

Per açò, estima el recurs del demandant perquè es deixe sense efecte el ban impugnat utilitzant el mateix mitjà i publicitat amb els quals es va divulgar en el seu moment i a retirar-lo de la pàgina web de l’ajuntament. El jutjat estima en 2.000 euros la indemnització per a l’afectat, en lloc dels 6.000 que demanava en la seua demanda per danys i perjudicis.

El grup municipal de Compromís ha indicat en un comunicat que aquesta resolució suposa “un seguit” de “garrotades” judicials per a l’alcalde, Enrique Llorca, i assenyala que per les irregularitats denunciades en les contractacions està pendent de judici en un cas en el qual Fiscalia demana nou anys d’inhabilitació.

El portaveu municipal de la coalició, Vicent Ferrer, assegura que Llorca “està fent mèrits per al Guiness” i li ha reclamat que pague “de la seua butxaca” aquesta indemnització i les despeses judicials perquè “és l’únic responsable d’aquest despropòsit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa