El dispositiu per a la Nit de la 'Cremà' comptarà amb 400 efectius i 135 vehicles de bombers

El Consorci Provincial de Bombers de València tindrà l'ajuda de bombers de Castelló, d'Alacant i d'Albacete per a atendre els 529 monuments plantats en 85 municipis
/ València
13 març 2018 01:00h
Un bomber treballant durant la \'cremà\' d\'una falla.

El Consorci Provincial de Bombers de València prepara el dispositiu especial per a la Nit de la Cremà, que comptarà amb 400 efectius i 135 vehicles disponibles per a cobrir els 85 municipis que planten els seus monuments fallers. Els efectius del Consorci comptaran amb el suport de les unitats de bombers forestals de València, Alacant i Castelló, així com amb el de les brigades de Divalterra i del SEPEI d'Albacete, segons ha informat el Consorci en un comunicat. "A més de les actuacions en la Nit de la Cremà, durant tot el mes de març, el Consorci actua en prevenció en diferents actes pirotècnics, com mascletades i focs artificials", ha afirmat el president de l'entitat, el diputat Josep Bort.

Com a novetat, el Consorci ha emprat enguany una innovadora plataforma cartogràfica que facilita la localització dels 529 monuments plantats i dels recursos antiincendis més pròxims. "Amb aquesta eina els efectius poden accedir in situ, a través de tauletes i altres dispositius mòbils, a tota la informació sobre el monument bolcada en la cartografia que han proporcionat els ajuntaments i revisat els caps de cada parc de bombers", ha detallat Bort.

A partir del dijous, amb la plantà de les falles, els bombers procediran a la supervisió de la ubicació final dels 250 monuments amb risc mitjà, alt o molt alt. Els altres 250 són de risc molt baix, baix o mitjà, pel que no precisen assistència dels bombers. En aquests casos, el Consorci fomenta la línia de l'autoprotecció, amb jornades formatives a fallers voluntaris i personal de Protecció Civil per a capacitar-los sobre els riscos i recursos inherents a la prevenció en la cremà.

El Consorci de Bombers de València ha recordat en el comunicat que la manipulació de petards pot resultar molt perillosa, per la qual cosa recomana no guardar cap article pirotècnic en la butxaca i no tirar cap petard contra persones ni animals ni posar la cara davant de cap article pirotècnic encés, ja que es podrien produir cremades o lesions oculars.

A més, està prohibit disparar coets i encendre qualsevol altre artefacte que continga foc a una distància inferior a 500 metres de les zones boscoses. Així mateix, aconsella vigilar també que no hi haja líquids inflamables al voltant i mai posar petards dins de botelles i altres elements, ja que en explotar produirien metralla.

next