Quins carrers estaran tancats a València en la setmana fallera i on es recomana aparcar?

Del 16 al 20 de març queda prohibida la circulació pel centre de la ciutat de València
/ València
13 març 2018 01:00h
Amb motiu de les Falles es restringeix la circulació en tota la zona interior del perímetre format per la marginal dreta del jardí del Túria i les Grans Vies, incloent-hi plaça d\'Espanya i els passos inferiors de Petxina

Amb motiu de la festa gran de València es restringeix la circulació en tota la zona interior del perímetre format per la marginal dreta del Jardí del Túria –des del pont de les Glòries Valencianes fins a la plaça d'Amèrica– i les Grans Vies, incloent-hi la plaça d'Espanya i els passos inferiors de Petxina. Aquesta restricció començarà el 16 de març a les 15 hores i durarà fins al dia 20 a les 4 hores de la matinada. A més, des del Centre de Gestió de Trànsit de l'Ajuntament de València s'han recomanat una sèrie d'estacionaments fora dels perímetres restringits al trànsit

Aquesta restricció al trànsit de vehicles no afectarà la circulació d'autobusos urbans, taxis, vehicles de servei públic, vehicles oficials autoritzats, vehicles d'emergències i residents. A més, quan les necessitats de mobilitat així ho aconsellen, es podrà restringir el trànsit a l'interior de l'anell delimitat per les avingudes de Pérez Galdós, Giorgeta i Peris i Valero, així com el pas inferior de Pius XII.

Des del Centre de Gestió de Trànsit s'han recomanat uns estacionaments fora d'eixos perímetres restringits a la circulació i prop dels accessos principals a la ciutat i de les parades d'EMT València i de Metrovalencia per a facilitar així la mobilitat dels visitants a través del transport públic de la ciutat.

Si s'accedeix des de la carretera de Castelló o Barcelona (V-21), es recomana deixar el vehicle en la zona del Campus de Tarongers i de la Universitat Politècnica de València. No obstant això, també hi ha l'opció d'estacionar al pàrquing Martí Grajales-Mercat del Cabanyal (proper a l'estació del Cabanyal), al de J.J. Dómine (a la plaça de l'Armada Espanyola amb l'avinguda del Port), al de Viñes (a Eugènia Viñes amb el passeig de Neptú) o al de Veles e Vents, i d'ací desplaçar-se amb metro des de la parada de Serreria o amb EMT. Altres aparcaments possibles són el de Primat Reig amb l'avinguda de Catalunya, el de Xile amb l'avinguda d'Aragó o el de Severo Ochoa, proper als Jardins dels Vivers, tot i que solen ocupar-se amb major rapidesa.

Si l'accés a la ciutat es fa des d'Alacant i Pista de Silla, per la V-31, el millor serà deixar el vehicle a l'entorn de l'avinguda dels Germans Maristes i d'Antonio Ferrandis. Per altra banda, hi ha l'opció del pàrquing del Dr. Waksman –molt proper a la plaça de Manuel Sanchis Guarner i a Russafa–, tot i que també se sol ocupar amb rapidesa.

Des de la A-3, la zona habilitada és la que envolta Tres Forques, Tres Creus i Campos Crespo. El pàrquing disponible és el de l'Hospital General, a l'avinguda de Tres Creus.

Des de la Pista d'Ademús, per la CV-35, és recomanable la zona entre l'avinguda del Mestre Rodrigo, l'avinguda de Burjassot i els carrers de Menéndez Pidal i de Tirso de Molina. Pel que fa als pàrquings, hi ha el de Godelleta-Pius XII i també a Pio Baroja es troba el pàrquing del parc de Capçalera.

Qüestions d'interés

Pel que fa a l'estacionament, el Centre de Gestió de Trànsit també ha recordat que es suprimeix el servei d'estacionament regulat amb limitació horària (ORA) des de les 9 hores del dia 12 fins a les 9 del dia 20. A més, Metrovalencia disposa de 22 parades que compten amb places d'estacionament gratuïtes per a poder combinar cotxe i metro que es poden consultar a la seua web.

Al mateix temps, Trànsit ha indicat que el pas inferior de Germanies romandrà tancat per als vianants per qüestions de seguretat de les 19 hores a les 2 hores del 15 al 19 de març. Les parades de metro de Xàtiva i Colón romandran tancades, també per qüestions de seguretat, de 12.30 hores a 14.30 hores, del 16 al 19 de març.

En aquest sentit, les parades alternatives són Alameda, plaça d'Espanya, Bailén o Àngel Guimerà. A més, s'ha de tindre en compte que la parada de metro Alameda tancarà temporalment les seues portes dues hores abans dels focs artificials.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next