Diari La Veu del País Valencià
Puig assegura que la proposta de dimissió d’Echávarri obri la porta a solucionar la crisi política de l’Ajuntament d’Alacant

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat aquest dimarts, en ser preguntat sobre la proposta de dimissió de l’alcalde d’Alacant, el socialista Gabriel Echávarri, que no es dedica a “interpretar ningú” però creu que “s’obri la porta a una solució” i que “va per bon camí”.

“Si tots els actors es posen d’acord que l’interés general dels ciutadans és el que ha de prevaldre, estic segur que d’ací a poc temps es trobarà la solució idònia”, ha agregat en declaracions als mitjans. Segons ha dit el també secretari general del PSPV, “l’objectiu fonamental és que es resolga la crisi política de l’ajuntament” i considera que “està en vies de solució”.

“El que jo vull és que Alacant tinga el pes que es mereix en aquesta comunitat, que l’ajuntament tinga d’una vegada per sempre una estabilitat clara i una capacitat d’actuar conjuntament amb la Generalitat per a fer moltes de les coses que estem fent”.

Echávarri va anunciar aquest dilluns que deixarà l’Alcaldia si aconsegueix els 15 vots necessaris en una sessió d’investidura per a fer alcaldessa el seu número dos, la portaveu de l’equip de Govern, Eva Montesinos. El primer edil, processat en el cas Comerç per un presumpte fraccionament de contractes, va remarcar que si no existeixen aquests 15 vots continuarà en el càrrec perquè, en cas contrari, suposaria deixar l’Alcaldia en mans del PP, “un partit podrit i corrupte”.

Montesinos, ni confirma ni desmenteix

La portaveu de l’equip de govern i vicealcaldesa d’Alacant, la socialista Montesinos, ha rebutjat pronunciar-se sobre la proposta d’Echávarri. “El grup socialista es remet a les paraules d’ahir de l’alcalde i estem completament d’acord amb tot el que va declarar, seguim units i tenim molt de treball” en l’equip de govern, ha afirmat en la roda de premsa posterior a la Junta de Govern local.

Preguntada sobre si estava disposada a assumir el càrrec, ha insistit que el grup socialista iniciarà “la negociació per a trobar els 15 vots”. Segons Montesinos, si quan s’òbriga el judici oral estan els 15 vots, “eixe dia es decidirà el futur”. Qüestionada sobre les negociacions, ha precisat que “ho va dir l’alcalde ahir” i ha remarcat que s’inicien “des de ja” i que serà “des d’Alacant”.

Comparteix

Icona de pantalla completa