Diari La Veu del País Valencià
Les bases de Podem decidiran les aliances electorals per a les autonòmiques i municipals de 2019

El Consell Ciutadà Valencià de Podem impulsarà les seues pròpies consultes sobre els termes de les confluències per a les pròximes eleccions que es deriven de la votació impulsada pel Consell Ciutadà Estatal i que es van donar a conéixer dissabte passat.

L’Executiva de Podem, reunida ahir dilluns en sessió ordinària, entén que la decisió del Consell Ciutadà Estatal de preguntar a la militància sobre l’aliança amb altres actors polítics es correspon amb l’estratègia traçada en Vistalegre II i va en la línia d’allò proposat pel seu propi òrgan.

Per a Podem les pròximes eleccions municipals i autonòmiques són l’oportunitat per a consolidar el “canvi polític valencià” iniciat en 2015, i aconseguir desallotjar el PP de la majoria de les institucions. Segons el partit, aquests anys han aconseguit alguns avanços en la “direcció correcta”, però “el Partit Socialista no sembla voler atrevir-se a revertir definitivament el model heretat del Partit Popular”.

“Aquesta falta de valentia en el canvi de model d’ocupació, polítiques d’habitatge o serveis públics ha evidenciat els límits de l’actual govern i la seua manca d’ambició per a garantir canvis irreversibles en la vida dels valencians i valencianes”, afegeixen. Per això consideren aquestes pròximes eleccions “crucials” per a garantir que eixos canvis reben l’impuls definitiu. “No ens podem acontentar simplement amb no robar, hem de proposar un model diferent”, afirmen des de la formació política.

La consulta plantejada sobre la concurrència a les pròximes eleccions europees, autonòmiques i municipals de 2019 és per a Podem una aposta per crear amplis espais de canvi i que la visibilització de la marca Podem siga clara en tots ells. Perquè les confluències siguen “exitoses” creuen que han de partir des del treball concret, tant en l’àmbit autonòmic com en el municipal, i no que es creen “el dia anterior a les eleccions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa