Un extransportista de l'IVAM diu que feia serveis personals a Consuelo Císcar com dur sa mare a la perruqueria

El xofer ha assegurat que realitzava mudances per a l'exdirectora del museu i per a l'anterior responsable econòmic, Juan Carlos Lledó
/ València
13 març 2018 01:00h
Un tècnic del Departament de Registre de l\'IVAM, ha explicat que l\'artista Ramón de Soto va decidir regalar a títol personal una escultura al llavors president de la Generalitat, Francisco Camps.

Un treballador de l'empresa de transports Logística de l'Art, que realitzava treballs per al Institut Valencià d'Art Modern (IVAM) durant l'etapa al capdavant del museu de Consuelo Ciscar, ha declarat que també prestava serveis de caràcter personal per a l'exdirectora, com dur la seua mare a la perruqueria o fer-li mudances.

Així ho ha manifestat aquest empleat, que ha acudit aquest dimarts a declarar en qualitat de testimoni al jutjat d'instrucció número 21 de València, que investiga presumptes irregularitats en la gestió del museu valencià en l'època de Consuelo Ciscar. En aquesta causa estan sent investigades una desena de persones, entre elles la mateixa Ciscar i el seu fill, l'artista Rafael Blasco Ciscar, conegut com a 'Rablaci', pels delictes de malversació, prevaricació i falsedat.

També figuren diversos subdirectors generals en el període de la investigació i tècnics, així com l'administrador de Logística de l'Art. El treballador d'aquesta empresa de transports ha ratificat en la seua declaració com a testimoni el que ja va dir davant la Policia, que prestava serveis a Consuelo Ciscar com ara portar la seua mare a la perruqueria o realitzar mudances per a ella i per al llavors responsable econòmic del centre cultural, Juan Carlos Lledó, també investigat en la causa, segons ha pogut saber Europa Press de fonts coneixedores del cas.

A més, també ha prestat declaració com a testimoni un tècnic del Departament de Registre de l'IVAM, que ha fet referència al fet que l'artista Ramón de Soto, que va exposar al museu, va decidir regalar a títol personal una escultura al llavors president de la Generalitat Francisco Camps. Aquest mateix testimoni ha al·ludit a la suposada falsedat de certes obres de Gerardo Rueda i ha detallat que algunes estaven en els magatzems del museu i no s'arribaven a exposar.

next