Una empresa valenciana crea una eina capaç de netejar l'aire de contaminants

L'arbre de la renovació de l'aire pot substituir el mobiliari urbà i informar en temps real dels nivells de contaminació
/ València
14 març 2018 01:00h
El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha assenyalat que aquest instrument "és solament el principi de tot el que pot oferir el món de les ciutats intel·ligents, on quasi tot està per fer".

L'àrea de Projectes Europeus de la Diputació de València ha impulsat el projecte de purificació de l'aire 'Kien Mou', de l'empresa valenciana Discomon, dins del programa Instrument Pime de la UE. Aquesta iniciativa, 'L'arbre de la renovació de l'aire', és un equipament capaç de netejar l'aire de contaminants com el diòxid de carboni, òxids de sofre i partícules en suspensió de qualsevol nucli urbà.

Aquest projecte compleix amb l'objectiu de la corporació d'apostar per l'economia circular i els nuclis urbans sostenibles i ha sigut reconegut recentment com a millor projecte europeu en neteja de l'aire en l'Urban Challenge de Sofia, Bulgària, explica la Diputació a través d'un comunicat.  

El seu disseny, en forma de columna, pot substituir el mobiliari urbà existent, amb l'avantatge que pot aportar elements de comunicació interactiva amb l'ajuntament que li aporten serveis de comunicació i mesures a temps real de la qualitat de l'aire. El manteniment d'aquest nou concepte de mobiliari urbà pot ser sostenible amb publicitat i els seus residus poden utilitzar-se com a materials de construcció. 

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, ha assenyalat que aquest instrument "és solament el principi de tot el que pot oferir el món de les ciutats intel·ligents, on quasi tot està per fer", i ha afegit que des de la seua àrea se seguirà treballant perquè tots els municipis "puguen optar a utilitzar la tecnologia més eficient en gestió de residus, neteja de l'aire i economia circular". 

'Kien Mou' va ser considerada la millor empresa emergent d'Espanya en la categoria de ciutats intel·ligents i en la final europea va obtindre el tercer lloc. Gràcies a l'aposta de la Diputació, va aconseguir obtenir el segell d'excel·lència de la Comissió Europea i rebre una subvenció de 115.000 euros de la convocatòria Horitzonte Pyme per a desenvolupar estudis de viabilitat a través del Mineco.

next