Diari La Veu del País Valencià
Metrovalencia ofereix servei durant 120 hores contínues del 15 al 20 de març

Metrovalencia ofereix entre aquest dijous, 15 de març, i dimarts que ve, dia 20, fins a 120 hores ininterrompudes de servei de metro i tramvia a causa de la celebració dels actes centrals de les Falles 2018. Els desplaçaments extraordinaris es mantenen entre la plantà i la cremà i les freqüències varien segons dia, franja i destinació.

En el cas dels dies grans de les festes, el cap de setmana del 17 i 18 de març i el festiu del pròxim dilluns, 19 de març, el metro funcionarà igual que un dia laborable i a més hi haurà els serveis especials per a moments puntuals i la prolongació durant tota la nit, detalla Ferrocarrils de la Generalitat (FGV) en un comunicat.

Aquesta oferta tracta d’afavorir la mobilitat entre els punts de la ciutat i l’àrea metropolitana que connecta la xarxa. Metrovalencia millora la freqüència de pas en moments clau com les mascletades, els castells de focs artificials o l’Ofrena de Falles, a més de perllongar el servei nocturn.

Des de Ferrocarrils aconsellen als usuaris que s’informen del pas dels trens a la pàgina web, al telèfon gratuït 900 461 046 o a les estacions, així com als perfils de Facebook i Twitter.

Tancament de Xàtiva i Colón

Paral·lelament, les estacions de Xàtiva i Colón romandran tancades al públic durant les mascletades de les principals jornades de Falles, del 16 al 19 de març, sobre la base de les recomanacions de la Junta de Seguretat de la Subdelegació del Govern.

L’horari de tancament serà de 12.30h a 14.30h i l’objectiu és evitar aglomeracions que suposen qualsevol tipus de risc per a ciutadans i visitants. Metrovalencia recomana utilitzar les estacions alternatives d’Albereda, plaça Espanya, Bailén i Àngel Guimerà, segons orígens.

En el cas de Bailén (L7), la boca de metro d’accés al pas inferior de Gran Via de Germanies romandrà tancada de 19h a 2 hores de la matinada entre el 15 i el 19 de març, ja que l’Ajuntament també inhabilita el pas per a evitar les aglomeracions a causa de la il·luminació dels carrers del barri de Russafa.

Respecte als castells de focs artificials, també per recomanació de la Junta de Seguretat, l’estació d’Albereda es tancarà dues hores abans del tret de castell de focs artificials els dies 16, 17 i 18 de març, aquesta última per la tradicional Nit del Foc.

Comparteix

Icona de pantalla completa