El Mercat Central de València celebra "90 anys matinant" amb els clients

Aquest dijous els assistents a l'aniversari podran gaudir d'una xocolatada i d'un vi d'honor
/ València
14 març 2018 01:00h
La "catedral dels sentits" ha incorporat amb el pas dels anys nous serveis per als clients, com el servei a domicili, la consigna frigorífica, la sala de lactància i l\'aparcament per als clients.

El Mercat Central de València compleix aquest dijous, 15 de març, 90 anys des que va obrir les seues portes al públic. L'aniversari, que se celebra amb un desdejuni per a clients, un acte solemne i el lema '90 anys matinant junts', entre altres activitats.

Els visitants del mercat podran gaudir d'una xocolatada entre les 8h i les 10h. Al migdia, el president de l'Associació de Venedors, Francisco Dasí; altres membres de la junta directiva, i la seua gerent, Cristina Oliete, tallaran la cinta per a commemorar l'aniversari de l'obertura.

Després del simbòlic tall de cinta, la Fallera Major i Infantil i la junta directiva de la falla infantil Llanterna-Na Robella-Avinguda de l'Oest presentaran el seu monument infantil dissenyat per Ceballos i Sanabria, que enguany està dedicat a l'històric recinte, amb el lema 'Benvinguts al Mercat Central'.

La comissió també ha preparat un llibret faller que explica "amb to simpàtic" tot el que aporta el Mercat Central a ciutadans i visitants. El casal de la falla oferirà després un vi d'honor als assistents a la celebració.

La catedral dels sentits

En 1915 es va col·locar la primera pedra del Mercat Central i les obres es van allargar fins poc abans de l'obertura, el 15 de març de 1928. Els autors del projecte, Francisco Guàrdia i Alejandro Soler, no van arribar a veure'l acabat i van haver de concloure'l Enrique Viedma i Alejandro Romaní.

El 10 de gener de 1928 va començar la subhasta de llocs als soterranis del mercat i el 23 de gener es va celebrar la inauguració amb un gran menjar benèfic al qual van assistir 1.400 persones. El que se celebra aquest dijous són 90 anys del dia en què es van poder fer les primeres compres en aquest mercat. 

Durant aquest temps, el Mercat Central ha crescut i s'ha modernitzat per a adaptar-se als temps, "sense perdre l'essència que li dóna ser el centre comercial de producte fresc més gran d'Europa". La "catedral dels sentits" ha incorporat, amb el pas dels anys, nous serveis per als clients, com ara el servei a domicili, la consigna frigorífica, la sala de lactància i l'aparcament per als clients.

next