Política Lingüística destina 200.000 euros al foment del multilingüisme en l'àmbit musical

Aquesta segona convocatòria d'ajudes es dirigeix a festivals, concerts i gravacions
/ València
15 març 2018 01:00h

La Conselleria d'Educació concedirà subvencions al foment del valencià i el multilingüisme en l'àmbit musical per a l'any 2018 per un import total de 200.000 euros, que es repartiran en tres modalitats: festivals i concerts, amb una dotació de 75.000 euros per a cadascuna, i enregistrament de música, amb un pressupost de 50.000 euros.

Així figura en l'ordre d'ajudes que publica aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, segons ha informat la Generalitat.

Podran optar a aquestes ajudes les persones físiques o jurídiques que duguen a terme activitats de creació, producció i difusió d'activitats musicals que fomenten el multilingüisme i, especialment, el valencià.

Sobre aquest tema, el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, ha destacat que "aquesta és la segona convocatòria de les ajudes que convoca el govern i és una de les línies principals destinades a la consolidació de la indústria cultural de la música en valencià".

"Volem fomentar festivals i concerts, però també, i especialment, la producció, de manera que qualsevol cantant o qualsevol grup no es veja limitat a l'hora d'engegar un projecte musical pel fet de no tindre finançament", ha assenyalat.

Se subvencionaran les fases de preproducció, producció i difusió de la postproducció, incloent les despeses de màrqueting i de promoció de les activitats.

Per a la concessió de les subvencions, en les tres modalitats es valoraran criteris com el pressupost, la qualitat cultural i artística del projecte, els reconeixements en festivals i en premsa especialitzada de l'activitat, la trajectòria musical de la persona o entitat que sol·licita l'ajuda i la seua participació en festivals i programes audiovisuals especialitzats, així com la incidència social i la presència en xarxes socials i l'ús del valencià en el repertori.

next