Diari La Veu del País Valencià
Mónica Oltra defensa la legalitat dels comptes de Compromís: M. Oltra no està a la llibreta de Bárcenas i M. Rajoy, sí

Mónica Oltra s’ha perdut hui la plantà de la falla infantil de la seua comissió. A canvi, ha viatjat a Madrid, on el PP ha intentat demostrar que Compromís és un “partit opac” que s’ha finançat de manera irregular mitjançant els proveïdors que va contractar per a la campanya electoral de 2015.

Això és el que ha intentat demostrar Luis Aznar, el portaveu del PP en la comissió d’investigació del Senat sobre finançament dels partits polítics, amb qui Oltra ha mantingut un encés estira-i-arronsa. Aznar ha fet servir els informes del Tribunal de Comptes espanyol al voltant de la comptabilitat de Compromís per a posar en dubte l’honradesa d’Oltra i de la resta de la coalició.

Carregant el vídeo…

El senador lleonés ha elevat les excepcions de l’òrgan que audita les despeses electorals als comptes de Compromís a la categoria de “finançament il·legal”. En concret ha convertit la decisió de la coalició de no demanar crèdits als bancs i ajornar els pagaments als proveïdors fins al moment del cobrament de les subvencions electorals per resultats en un mecanisme de finançament irregular de la formació.

Aznar ha insinuat que, a canvi, els membres de Compromís presents als diferents governs podrien estar beneficiant les empreses que “van finançar” la coalició “a interés zero”. El polític del PP ha anunciat que investigaran si hi ha alguna correlació semblant.

Mónica Oltra ha comparegut ostensiblement molesta per la data festiva en què se l’ha cridat i ha ironitzat al voltant de la seguretat que això no hauria succeït “el 2 de maig” (festa a Madrid). Citada a declarar en la seua condició de dirigent de Compromís, ha defensat l’honradesa i la transparència de la coalició i ha rebutjat qualsevol insinuació i intent del representant del PP de crear dubtes al voltant de la gestió econòmica del seu grup polític.

Prèviament, el senador i coreligionari d’Oltra, Carles Mulet, ha intervingut per a recordar un a un les desenes de casos de corrupció que afecten el PP a l’estat espanyol i al País Valencià. Oltra tampoc s’ha estat de recordar-los, tot afirmant que “M. Oltra no apareix a la llibreta de Bárcenas, on sí que està M. Rajoy”.

Comparteix

Icona de pantalla completa