Diari La Veu del País Valencià
Sanitat inicia els tràmits per a saber quantes farmàcies noves cal obrir

La Conselleria de Sanitat ha iniciat d’ofici l’expedient administratiu per a determinar el nombre de noves oficines de farmàcia necessàries per a oferir una adequada atenció farmacèutica a la població, en aplicació del mòdul general, segons la resolució de la directora general de Farmàcia i Productes Sanitaris que publica aquest dijous el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.

El Decret 149/2011, de 5 d’octubre, del govern valencià, estableix el procediment per a l’autorització de noves oficines de farmàcia. Així, s’estableix que dins del primer trimestre natural de l’any fixat s’iniciarà d’ofici l’expedient administratiu a fi de determinar el nombre de noves oficines de farmàcia necessàries. El procediment administratiu tindrà en compte necessàriament tots els municipis i entitats locals d’àmbit inferior al municipi, amb una població superior a 250 habitants.

El termini màxim per a la resolució de l’expedient serà de sis mesos a partir de l’endemà de la publicació d’aquesta resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i els efectes generats per la falta de resolució expressa seran desestimatoris.

S’entendrà que no procedeix l’obertura de noves oficines de farmàcia en aquells municipis o entitats locals d’àmbit inferior al municipi que no figuren en la relació continguda en la resolució de la Secretaria Autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa