Diari La Veu del País Valencià
L’Audiència Nacional investigarà l’acusació de Costa a Camps d’haver ordenat el finançament il·legal del PPCV

El jutge de l’Audiència Nacional que investiga la presumpta caixa B del PP, José de la Mata, ha acordat investigar les acusacions formulades contra l’expresident Francisco Camps pels principals acusats en el judici pel presumpte finançament il·legal de la branca valenciana del partit. Entre la bateria de diligències que adopta, el magistrat demana que es lliure exhort al jutjat central penal de l’Audiència Nacional perquè li envie les declaracions prestades en qualitat d’investigats pel cap de la trama Gürtel, Francisco Correa; l’empresari Álvaro Pérez “el Bigotes”; Pablo Crespo, i l’exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, que van vincular Camps amb la presumpta caixa B de la formació regional.

En la seua declaració com a investigat durant la vista oral que acull el jutjat central penal de l’Audiència Nacional, Ricardo Costa va exposar que va ser Camps qui va ordenar que se sufragaren amb diners negres els actes electorals l’organització dels quals va ser contractada amb Orange Market, empresa de la trama Gürtel.

Correa i el seu ‘número dos’, Pablo Crespo, també van reconéixer que el PPCV els va ordenar girar factures falses a determinats empresaris “si volien cobrar” aquests serveis mentre que 9 empresaris també van admetre, primer davant la Fiscalia i després davant el jutge, que van sufragar irregularment aquests actes.

No obstant açò, Camps va dir en qualitat de testimoni el passat 7 de març que “mai hauria permés aquest sistema de pagament” i va atribuir a Costa totes les responsabilitats econòmiques i financeres del partit.

Comparteix

Icona de pantalla completa