Diari La Veu del País Valencià
Les regidories de Transparència i Participació ciutadana de València es fusionen en un únic departament

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València ha aprovat aquest divendres la reestructuració de les regidories de Participació Ciutadana i Acció Veïnal i de Transparència, Govern Obert i Auditoria Ciutadana en una única delegació, denominada a partir d’ara de Govern Obert, Participació Ciutadana i Transparència.

La regidora responsable d’aquestes delegacions, Neus Fábregas, ha destacat que “la filosofia de l’equip del Govern de la Nau sempre ha sigut democratitzar les institucions”, informa el consistori en un comunicat.

Com a part d’aquest procés, i “tenint en compte que la participació ciutadana requereix un accés a les dades generades des de la institució”, la regidora ha defensat que “és imprescindible que la transparència funcione amb aquesta mateixa intenció”.

L’Ajuntament vol que les dades de transparència siguen “accessibles i comprensibles”, amb l’objectiu de “fomentar la participació ciutadana en la gestió pública, cosa que es denomina govern obert”, ha il·lustrat Fábregas.

La responsable del departament ha relacionat la transparència amb l’augment de la qualitat de la democràcia i un major “apoderament ciutadà”, a més de fomentar la fiscalització de les institucions “no solament per part de la ciutadania, sinó també dels mitjans de comunicació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa