Diari La Veu del País Valencià
El Belles Arts de València reobri la primera planta del museu amb 75 quadres, alguns dels quals eren inèdits

El Museu de Belles Arts de València ha obert aquest dijous la primera planta de l’edifici després que hagen conclòs les obres de condicionament. A l’espai s’han incorporat 75 noves obres d’art provinents de la col·lecció permanent, que ja poden ser visitades per la ciutadania.

L’obertura de la primera planta del museu, després de dur a terme obres de manteniment, com la renovació de les instal·lacions de ventilació i la millora de la il·luminació, ha servit per a reorganitzar la distribució de les obres d’art i afegir-hi noves peces que fins ara mai havien sigut exposades, ha informat la Generalitat en un comunicat.

Després de la visita, aquest dijous, del secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, que han acompanyat el director del Museu de Belles Arts, José Ignacio Casar, la primera planta queda ordenada en els espais següents: Art espanyol del segle XVII, Art italià i flamenc del segle XVII i Art del segle XVIII i Romanticisme.

Entre les noves obres es troben els 32 quadres de la Col·lecció Delgado, incorporats al museu mitjançant comodat per cinc anys. Entre aquests destaquen Dama de perfil, de Diego de Velázquez; Magadalena penitent, Oració a l’hort i El Salvador, de Bartolomé Esteban Murillo, i Sant Pere, de José de Ribera, entre altres. Cal destacar també Arnaldo i Armida, de Gaspar de Crayer, i Èxtasi de Santa Filomena, de Vicent López Portaña, incorporats mitjançant comodats amb la Fundació Epiarte i una família valenciana.

La resta de la col·lecció respon al discurs museogràfic que es vol imprimir al centre d’art, interrelacionant el barroc valencià, nacional i europeu. El museu també ha afegit escultures, arts sumptuàries i mobiliari, així com un Sant Josep i un Sant Miquel de l’escultor del segle XVIII Ignacio Vergara i ceràmiques pròpies del romanticisme com marcelines, xafapapers i plats de vaixella amb motius xinesos, a més d’un tapís d’Albert Awertck procedent de la donació Orts-Bosch.

El director del museu, José Ignacio Casar, ha indicat que s’ha utilitzat un criteri de “contextualització dels autors amb el moment històric” per a la reorganització de les sales de la primera planta. “Hem eliminat les sales monogràfiques d’artistes, de manera que hem imbricat la seua obra en la cronologia del seu temps, en una línia narrativa que aposta per mostrar la complexitat i la varietat dels llenguatges que es produeixen en cada moment, usant per a això la gran riquesa i continuïtat de les col·leccions del Museu”, ha explicat.

Junt amb les noves obres d’art, la ciutadania també podrà veure una nova senyalística que explicarà amb més precisió els detalls de les obres, la trajectòria de l’autor i l’època pictòrica.

Comparteix

Icona de pantalla completa