Diari La Veu del País Valencià
Les institucions confien que la Copa Davis siga una finestra per a atraure el turista alemany a València

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i l’alcalde de València, Joan Ribó, han destacat el potencial que té la celebració dels quarts de final de la Copa Davis per a impulsar el turisme i donar a conéixer la ciutat, especialment entre el mercat alemany i per a la dinamització de l’economia local.

Així ho han assegurat en la presentació de València com a seu oficial dels quarts de final de la Copa Davis 2018, un esdeveniment que tindrà lloc entre el 6 i el 8 d’abril en la Plaça de Bous de la ciutat. A l’acte han assistit també el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el president de la Real Federació Espanyola de Tennis, Miguel Díaz, entre d’altres.

Puig ha manifestat que “des del punt de vista turístic és fonamental” aquest esdeveniment, en el qual competiran els equips espanyol i alemany, perquè “si hi ha un mercat en el qual volem penetrar amb major fortalesa és Alemanya”.

De fet, ha explicat que el Consell, a través de les accions de l’Agència Valenciana del Turisme, té la voluntat de “perseverar en la captació de turistes alemanys” i per a açò, durant la setmana vinent, començarà una campanya de publicitat, també a Alemanya, aprofitant aquest esdeveniment.

“València pot ser una referència de l’esport”, ha assenyalat Puig, qui ha explicat que el País Valencià “té una gran passió pel tennis”, ja que disposa d'”un dels planters més grans de tennistes” i compta amb més de 9.000 federats.

També ha ressaltat l’aposta del Consell pels esdeveniments esportius i ha citat alguns dels que hi participen, com la Volvo Ocean Race, el campionat de Moto GP a Xest, la marató i mitja marató a València, la marató de Castelló o la final de la Copa del Rei de rugbi. “La Generalitat ha objectivat els esdeveniments esportius”, apostant per criteris de transparència i de suficiència financera, vinculada a l’avaluació “dels resultats objectius”, ha assegurat.

Per la seua banda, l’alcalde ha assenyalat que quan Presidència va plantejar aquesta possibilitat va tenir clar que el consistori es posaria “en primera línia” si veia resultats positius per als valencians. Al seu parer, els esdeveniments esportius han d’estar enfocats “des de la bona gestió i mai des del balafiament de recursos públics o per al lluïment personal del polític de torn, com es va fer en el passat”.

“Quan pense en la col·laboració municipal per a la celebració de la Copa Davis pense en la dinamització de l’economia local, la projecció internacional de València, sense que açò supose enfonsar la ciutat en deutes multimilionaris per concedir un tracte de favor a cap empresa o assumir en solitari unes despeses inassumibles”, ha dit.

Així, ha assegurat que estan “oberts a la celebració d’esdeveniments internacionals” amb la condició que els veïns “se’n beneficien” i ha destacat que, en aquest cas, “amb un control de despesa compartida entre les administracions i una gestió responsable”, volen contribuir a dinamitzar l’economia local.

Ha destacat, a més, tennistes valencians com Juan Carlos Ferrero, David Ferrer o Anabel Medina, i ha assegurat que vol que el món “gaudisca dels valors de l’esport des de València i puga contemplar la bellesa i les oportunitats d’aquesta ciutat”. “Confiem que puga ser el talismà per a conduir l’equip de la Copa Davis a nous èxits”, ha agregat.

A preguntes dels mitjans, ha explicat que des de l’Ajuntament estan satisfets per acollir aquest esdeveniment, encara que ha sigut necessari anar “molt ràpid”. Sobre el calendari de pagaments, ha explicat que el consistori té uns pressupostos per a enguany i açò no estava contemplat, però l’esdeveniment costa 339.000 euros i hi ha un compromís que la Generalitat pague la meitat: “És el raonable i jo, molt content”.

Puig ha incidit en aquest aspecte i ha explicat que l’aportació serà sufragada a parts iguals per Ajuntament i Generalitat. A més la Diputació cedirà la Plaça de Bous i l’administració autonòmica posarà de la seua part amb subvencions al consistori.

“Obrir” la Plaça de Bous

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha assegurat que el treball conjunt de les administracions ha permés portar aquest esdeveniment a la ciutat i és “un orgull” que se celebre en la Plaça de Bous un esdeveniment d’aquesta magnitud. Açò casa, ha dit, “amb la filosofia d’obrir la Plaça a un major nombre d’esdeveniments”.

Així mateix, el president de la Real Federació Espanyola de Tennis ha destacat que una plaça de bous “tan bonica” és un “marc ideal” per a aquesta eliminatòria, que serà molt competida” i permetrà gaudir d’un tennis “d’altíssim nivell”. A més, espera que enguany l’estat espanyol puga aconseguir el seu sisé trofeu de la Copa Davis.

Comparteix

Icona de pantalla completa