Diari La Veu del País Valencià
Lambda denuncia un atac homòfob a un ninot de la Falla l’Amistat

Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, ha denunciat aquest dijous a Twitter l’atac homòfob que ha patit una escena de la Falla l’Amistat (República Argentina – Doctor Pallarés Iranzo) durant la matinada. El ninot, que representava dos xics besant-se, ha sigut destrossat. Concretament, han decapitat una de les dues figures.

L’escena s’havia presentat al Premi Arc Iris, que reconeix les falles que millor reflecteixen la diversitat sexual, de gènere i familiar. Després de l’episodi, Lambda ha demanat “unes falles més respectuoses amb la diversitat”.

El president de la Junta Central Fallera i regidor de Cultura Festiva de València, Pere Fuset, també ha denunciat “l’homofòbia d’alguns”. Al seu mur de Facebook ha explicat que “mentre animava aquest matí la Falla Pintor Segrelles, que aquesta nit ha vist caure el seu remat pel vent, m’han relatat que també aquesta nit uns imbècils han destruït un ninot infantil de la falla República Argentina que presentava una parella de xics –de colors de pells diferents– mostrant el seu afecte”. Fuset ho ha descrit com “tota una mostra del compromís de bona part de la festa per la inclusió i la diversitat que alguns animals de séquia són incapaços de suportar”. A més, ha expressat el seu suport “també per a ells i elles i a Christian, el seu artista!”, en referència a Cristian García Carrasco, l’autor de l’obra.

També l’artista s’ha pronunciat respecte de l’atac i ha denunciat que “no hi ha explicació perquè en ple segle XXI seguisquen passant aquestes coses”. García ha afirmat que s’ha destrossat “el treball fet per a reivindicar els drets de totes les persones i la il·lusió d’uns xiquets que havien vist el ninot amb total normalitat”. “En aquesta societat ja no cap l’homofòbia”, ha sentenciat.

Comparteix

Icona de pantalla completa