Diari La Veu del País Valencià
El Constitucional anul·la diversos articles de la llei valenciana del sector audiovisual

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha estimat de manera parcial el recurs d’inconstitucionalitat presentat pel govern espanyol en 2007 contra la Llei 1/2006 de 19 d’abril de la Generalitat Valenciana que regula el sector audiovisual. Segons ha informat el TC aquest dijous, el ple declara inconstitucionals i nuls els preceptes A i B dels articles 38.2 i 45.2, per atribució de competències sobre infraestructures i ordenació de telecomunicacions, en concret sobre la gestió del canal múltiple digital en l’àmbit autonòmic i local. Per connexió, el TC també anul·la la resta d’aquests dos articles.

El ple considera, en canvi, que l’article 32.3 sobre els canals de cobertura autonòmica és Constitucional quan assenyala que correspon al País Valencià la titularitat d’aquells altres canals múltiples digitals de cobertura autonòmica que puguen configurar-se d’acord amb les disponibilitats de l’espectre radioelèctric al territori.

En la seua sentència, amb data 8 de març, el Constitucional declara que l’objecte del recurs interposat pel govern espanyol ha sobrevingut en el cas de l’article 36, sobre extensió i efectes de les concessions administratives de TDT autonòmica, i l’article 46, que regulava la transició progressiva cap a la tecnologia digital. El ple ha desestimat la resta del recurs.

Comparteix

Icona de pantalla completa