Diari La Veu del País Valencià
La falla infantil Mestre Gozalbo-Comte d’Altea guanya el primer premi de la Secció Especial

El monument infantil de la Falla Mestre Gozalbo-Comte d’Altea ha sigut el guanyador del primer premi de la Secció Especial de les Falles de València 2018. La falla ‘Mira adentro’, de l’artista Iván Tortajada, ha sigut la guanyadora en la màxima categoria.

El segon premi ha sigut per al monument infantil de la Falla Convent Jerusalem, de l’artista José Gallego, i el tercer per a la Falla Duc de Gaeta-Pobla de Farnals, de l’artista Julio Monterrubio.

‘Mira adentro’, de l’artista Iván Tortajada, també s’ha fet amb el primer guardó d’Enginy i Gracia. Aquesta falla ha plantat sobre els carrers de l’Eixample de València una composició que destaca pel colorit i la quantitat d’elements sota la idea d'”abans de demanar, mira dins del teu cor el que estàs disposat a donar”.

Cal recordar, pel que fa al podi de la Secció Especial de monuments infantils, que Convent Jerusalem va ser la guanyadora en les Falles de 2017 i enguany ha perdut una posició, justament la que recupera Mestre Gozalbo.

La falla infantil guanyadora de 2018 està molt a prop de la del ninot Indultat, que pertany a la comissió veïna, Almirall Cadarso-Comte d’Altea, una tendra escena de l’artista Manuel Algarra que es lliurarà del foc de la cremà.

La resta de premis

Rere els tres premis capdavanters de la Secció Especial, la llista de guardons segueix amb el monument de la Falla Císcar Borriana, de l’artista Bernardo Estela, en quarta posició; Reina-Pau-Sant Vicent, de l’artista Joan S. Blanch, en cinquena; Sueca-Literat Azorín, de l’artista Rojas Soler, en sisena, i Gayano Lluch-Doctor Marco Merenciano, de l’artista Sergio Estimar, en setena posició.

Els tres últims premis han anat a parar als monuments que han plantat la Falla Sapadors-Vicent Lleó, de l’artista Ángel Navarro, en vuité lloc; Exposició-Misser Mascó, d’Ariadna González i Xavier Gurrea, en nové lloc, i Malvarrosa-Antoni Ponz-Cavite, de l’artista Miguel Hernández, en desena posició.

Enginy i gràcia

El segon premi d’Enginy i Gràcia ha sigut per a la falla infantil de la comissió Duc de Gaeta-Pobla de Farnals, de Julio Monterrubio, i Exposició-Misser Mascó, d’Ariadna González i Xavier Gurrea. Cal recordar que el primer guardó ha sigut per a Mestre Gozalbo-Comte d’Altea.

La Junta Central Fallera ha distingit cinc falles de Secció Experimental: Jesús Morante i Borràs-Caminot, de Ricard Balanzá; Ripalda-Beneficència-Sant Ramon, de Vicent Almela; Borrull-Socors, creada per la comissió Tres Camins-Pinedo, d’Anna Ruiz Sospedra, i Dalt-Sant Tomàs de Víctor M. Valero.

Comparteix

Icona de pantalla completa