Diari La Veu del País Valencià
“Si és públic, és bo”
RedactaVeu / València

El sindicat CSI-F ha iniciat una campanya per a promoure la matriculació a centres educatius públics valencians amb els lemes ‘Consumeix col·legis i instituts públics’ i ‘Trians i aprendràs’.

Així, ha editat un vídeo, titolat ‘Tria’ns i aprendràs’ i ha començat a distribuir el fullet amb el subtítol ‘Consumeix col·legis i instituts públics’. En tots dos destaca la qualificació dels professionals i de l’educació que s’imparteix en aquests centres, assenyala el sindicat en un comunicat.

CSI-F ha començat aquesta campanya al País Valencià per a “conscienciar a pares i mares abans de l’inici del procés de matriculacions per al curs escolar 2014-2015”. El sindicat afirma que, en l’actual situació econòmica, “l’elecció de centre educatiu per a matricular als fills té un valor afegit”.

Així mateix, ressalta, en aquesta campanya informativa, que “l’ensenyament públic ofereix igualtat d’oportunitats, equitat, democràcia, transparència, està exempta de condicionants ideològics i d’una altra índole i compta amb professionals seleccionats segons criteris de mèrit i capacitat”.

També posa l’accent en l’estalvi que suposa per a pares i mares i per a la pròpia administració educativa.

Caiguda de matriculació en Infantil el pròxim curs

CSI-F vaticina que, de cara al pròxim curs, es produirà una caiguda de matriculació en el primer cicle d’Educació Infantil a causa del descens de la natalitat i de la marxa als seus països d’origen de nombroses famílies d’immigrants. En aquesta conjuntura el sindicat emfatitza la seua defensa de l’ensenyament públic “pels seus valors solidaris, integradors i de servei públic”.

Finalment, la central sindical, en la campanya començada aquesta setmana per a incentivar la matriculació als centres d’ensenyament públic del País Valencià, també recordarà als pares i mares “el seu compromís i defensa del model públic d’educació, que paguem tots i amb el qual ens juguem molt”.

Comparteix

Icona de pantalla completa