Diari La Veu del País Valencià
Les pensions del 34,4% dels valencians estan per baix del llindar de la pobresa

Un total de 356.257 pensionistes del País Valencià, el 34,3%, cobra per baix del llindar de la pobresa, menys de 8.000 euros anuals. A més, les dones dupliquen aquesta taxa, amb un 61,1% i, d’aquesta manera, la bretxa salarial és del 46,7%.

Així es desprén d’un informe dels Tècnics del Ministeri d’Hisenda (Gestha) a partir de dades de l”Estadística de mercat de treball i pensions en les fonts tributàries de 2016′ que elabora l’Agència Tributària. Segons els tècnics d’Hisenda, el 60,4% dels pensionistes que perceben pensions per baix del llindar de la pobresa són dones i existeixen importants bretxes de gènere.

Les dones majors de 65 anys cobren una pensió quasi un 49% inferior a la dels homes d’eixa mateixa franja d’edat. En concret, la bretxa en aquest cas és de 5.770 euros.

El secretari general de Gestha, José María Mollinedo, ha destacat que, tenint en compte els quasi 2.000 milions d’euros que costen els plans privats de pensions dels quals es beneficien principalment les persones amb rendes més altes, “no s’entén la falta de voluntat política per a acordar finançar amb impostos les pensions no contributives i equilibrar el pressupost de la Seguretat Social i així poder revaloritzar les pensions en funció de l’IPC”.

Comparteix

Icona de pantalla completa