Diari La Veu del País Valencià
El PP d’Alacant busca suports per a presentar una moció de censura contra Echávarri

El grup municipal del Partit Popular a l’Ajuntament d’Alacant ha anunciat aquest divendres que dóna un “pas endavant” i inicia un procés de negociació per a sumar els 15 vots necessaris per a presentar una moció de censura viable contra l’alcalde, el socialista Gabriel Echávarri, processat pel suposat fraccionament de contractes de la Regidoria de Comerç. A més, aquesta mateixa setmana la Fiscalia ha demanat que se’l processe per l’acomiadament d’una treballadora temporal del consistori, cunyada del portaveu del PP, Luis Barcala.

En una compareixença aquest divendres a la sala de premsa de l’Ajuntament, el portaveu del PP, Luis Barcala, ha parlat d’un “pas valent i de responsabilitat política” per a desbloquejar la situació del govern municipal davant les “condicions inacceptables” plantejades per Echávarri dilluns passat, el qual va condicionar la seua dimissió al fet que l’alcaldia l’assumisca la seua número dos, Eva Montesinos. “L’alternativa no pot ser Echávarri, s’anomene Gabriel o Eva Montesinos” i, per açò, el PP ha redactat un document del qual donarà trasllat a tots els edils perquè l’estudien i perquè “per responsabilitat valoren donar-li suport”. Un document que ha dit que és “obert” i des del qual “cercar consensos per a aconseguir solucions”.

Barcala ha dit tenir constància que no tots els edils de l’esquerra estan d’acord amb les posicions oficials dels seus partits, en referència a PSPV, Compromís i Guanyar Alacant, que treballen per a buscar un nou acord de govern. Perquè la moció de censura tire endavant es requereixen 15 vots a favor, la majoria absoluta de la corporació, que són 29 edils. Hi ha dos regidors No Adscrits que no poden votar la moció i, per tant, es requeriria que almenys dos edils dels grups d’esquerra donaren suport a la iniciativa del PP.

Així mateix, Barcala ha tendit la mà a Ciutadans perquè s’integre en un govern amb el PP perquè “no estem lluny d’un plantejament conjunt. El gir que proposem implicaria donar carpetada al tripartit d’esquerres”, ha dit.

Comparteix

Icona de pantalla completa