Diari La Veu del País Valencià
El 18 de març serà el primer festiu que obriran els comerços després de l’aprovació del nou calendari

Diumenge que ve, 18 de març, serà el primer festiu que obriran els comerços després de l’aprovació del nou calendari d’obertura aprovat a les Corts. Un festiu en el qual les grans superfícies esperen rebre més de 700.000 clients, gràcies a la tirada turística de les Falles.

Així ho ha apuntat l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) en un comunicat en el qual ha destacat que, aquest cap de setmana, València rebrà la visita de centenars de milers de turistes per a veure en directe les Falles i les grans superfícies donaran servei tant als valencians com als turistes que visitaran la ciutat.

A més, la resta del País Valencià també serà un “gran receptor de turisme” a causa de la festivitat de dilluns, 19 de març, augura l’organització.

En aquest sentit, el portaveu d’ANGED al País Valencià, Joaquín Cerveró, ha assenyalat que “en aquesta obertura, més de 700.000 persones visitaran les nostres botigues, ja que tota la Comunitat es converteix en una gran zona d’atracció turística. Sembla que el sector turístic pot tindre uns bons resultats i els hotels i apartaments de València, Castelló i Alacant tindran una ocupació superior al 75% en les festes falleres”.

“Proximitat” enfront dels “abusos” de plataformes de comerç online

Per a ANGED, aquesta obertura és “molt important” a causa del volum de consum dels valencians i dels turistes en sectors com l’alimentació i el tèxtil, ja que els servirà per a realitzar les compres necessàries per a aquests dies de vacances. AtesaAte proximitat de la Setmana Santa i Pasqua, també s’espera un “repunt” en les vendes de mobles, decoració i electrodomèstics per a completar l’equipació del segon habitatge.

Des d’ANGED, Cerveró ha volgut ressaltar que “les obertures de festius són un motor d’ocupació molt important, com s’ha demostrat en els últims anys”, i ha apuntat que “la defensa del comerç de proximitat valencià enfront dels abusos d’algunes plataformes de comerç electrònic serà el principal objectiu de les grans superfícies”.

Comparteix

Icona de pantalla completa