Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià, quarta autonomia amb més titulats universitaris en atur
Europa Press / Madrid.

Andalusia, Extremadura i Canàries són les comunitats autònomes amb més titulats universitaris en atur, seguides per País Valencià, Castella-la Manxa, Múrcia, i Cantàbria, segons l’Informe ‘Les universitats espanyoles. Una perspectiva autonòmica, 2013’ elaborat per la Fundació Coneixement i Desenvolupament (CYD), que presideix Ana Patrícia Botín, a partir de les dades de l’Informe CYD 2012.

Concretament, l’estudi revela que Extremadura, Canàries i Andalusia, tenen una taxa d’atur entre universitaris del 22,4, el 22,2 i el 21,4%, respectivament, seguides pel País Valencià, Castella-la Manxa, Múrcia i Cantàbria, amb un 19,9, un 19,5, un 18,1 i un 18%, respectivament.

Mentre, a Catalunya, Balears, Castella i Lleó, Astúries i Galícia, la taxa d’atur oscil·la entre un 14 i un 18% i les comunitats amb la taxa d’atur més baixa entre titulats universitaris -entre 11% i 13%- són: Aragó, País Basc i Madrid.

A més, de les dades es desprèn que el País Basc i la Comunitat de Madrid són les comunitats més altament formades, amb un 36,3% i un 35,6% respectivament, de la seua població de 16 i més anys amb estudis de nivell superior.

A aquestes comunitats els segueixen Navarra, Cantàbria i Astúries, mentre que a la cua es troben comunitats com Extremadura i Castella-la Manxa amb menys d’un 20% de la seua població major de 16 anys amb formació universitària.

Així mateix, l’informe revela que Andalusia és la comunitat amb més sol·licituds internacionals de patents per part de les seues universitats sent les universitats de Cadis i Sevilla, la primera i quarta en el rànquing d’universitats en aquest indicador.

També destaca que Castella i Lleó és la regió on un major percentatge d’universitaris finalitza els seus estudis i que Catalunya és la primera comunitat autònoma espanyola en producció científica.

Comparteix

Icona de pantalla completa