Diari La Veu del País Valencià
El PP de Xest abandona el ple de l’Ajuntament en protesta perquè la bandera d’Espanya apareix penjada boca avall

El Partit Popular de Xest (Foia de Bunyol) ha condemnat el “menyspreu de PSPV, Esquerra Unida i Compromís” per penjar boca avall la bandera d’Espanya a l’Ajuntament, una acció “sectària i indignant” que els populars consideren que vulnera la Llei de Banderes.

En un comunicat, el PP de la demarcació de València denuncia que l’Ajuntament de Xest va llevar la bandera fa dies de la façana consistorial i “quan va tornar a posar-la, després de les denúncies del PP, va fer un pas més al seu atac a la bandera i va decidir penjar-la boca avall”.

Davant aquesta situació, el PP de Xest va abandonar el ple extraordinari celebrat aquesta setmana amb motiu dels pressupostos en senyal de protesta i va denunciar la retirada de la bandera d’Espanya “durant dies i en diferents ocasions”. “Les explicacions que dóna l’alcalde –José Morell del PSPV– no són creïbles”, subratllen els populars.

Des del PP local adverteixen que “PSPV, Compromís i EU portaven nombrosos dies vulnerant la Llei de Banderes de forma interessada”. Al seu judici, “col·locar-la boca avall demostra el menyspreu que el tripartit té tant cap a un símbol comú, la bandera d’Espanya, com cap als veïns de Xest”.

Per la seua banda, l’equip de govern municipal va indicar a través d’un comunicat que la bandera no ha estat onejant a la façana de l’Ajuntament perquè els ancoratges es van fer malbé en dues ocasions i s’estaven reparant. Una vegada van arribar les peces, la bandera ha sigut col·locada en el seu lloc habitual.

Així doncs, han lamentat que “el Partit Popular, que retalla les pensions, la sanitat, l’educació; el partit dels desnonaments, que prima les ajudes a la banca per damunt de les necessitats del poble espanyol, no va a donar-nos lliçons de patriotisme a aquells que ho defensem dia rere dia”, han sostingut els tres partits que formen l’equip de govern de Xest.

Comparteix

Icona de pantalla completa