Diari La Veu del País Valencià
Els bombers rescaten prop de la UJI un cabirol ferit que havia caigut a un col·lector de tres metres de fons

Els bombers i la Policia Local de Castelló han rescatat un cabirol que havia caigut a un col·lector d’aigües proper a la carretera de Borriol. L’animal es trobava ferit i a tres metres de profunditat, segons ha informat el cos de seguretat en un comunicat.

Els fets es van produir sobre les 11.30 hores del passat divendres, quan dos estudiants que es trobaven als voltants de la Universitat Jaume I (UJI) van observar com una espècie de cérvol queia a l’interior d’un fossat proper a la carretera de Borriol i després van donar avís al 092 per a alertar a la Policia.

Fins al lloc es va traslladar la Unitat Protecció del Medi ambient i Benestar Animal de la Policia Local de Castelló (Uproma), que va localitzar el cabirol dins d’un dipòsit de canalització d’aigües. L’animal presentava ferides en les potes i en el musell i es trobava atordit per la caiguda. Els agents van sol·licitar la presència dels bombers municipals, ja que el cabirol estava en la base del dipòsit, a tres metres de profunditat, i una reixa de metall impedia l’accés al col·lector.

Efectius de bombers es van desplaçar a la zona i van procedir a rescatar l’animal salvatge “amb summa cura”, atés que es trobava molt estressat per l’ocorregut.

Després de traure el cabirol del col·lector, aquest va ser arreplegat pel servei municipal de recollida d’animals, on un veterinari li va examinar les lesions. Allí continuarà fins que es faça càrrec el centre de recuperació de fauna salvatge de la Generalitat Valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa