Diari La Veu del País Valencià
Somos Callosa i EUPV denuncien les pintades feixistes aparegudes a casa de dos regidors

Somos Callosa, la marca de Podem a la població del Baix Segura, i Esquerra Unida Callosa han denunciat a través del seu compte de Facebook l’aparició de diverses pintades amb forma de creu, al·ludint a la Creu dels Caiguts retirada al municipi fa unes setmanes, aparegudes al portal dels edificis on viuen ambdós regidors de les respectives formacions al consistori de Callosa de Segura.

Així, mitjançant una publicació en la pàgina de Facebook de la formació, han denunciat l’aparició durant la matinada d’aquest dissabte de diverses pintades al Barri de la Creu del municipi, així com una a l’edifici on resideix el regidor, que porta l’àrea de Participació Ciutadana, Cultura, Obres i Joventut.

El consistori va retirar al gener la Creu dels Caiguts de la façana de l’església de Sant Martí, la qual cosa va provocar protestes de part de la ciutadania. Membres de la Plataforma en Defensa de la Creu van estar un total de 401 dies, des del 26 de desembre de 2016, concentrats al costat d’ella per a evitar la seua retirada.

La Creu es va retirar en compliment d’una resolució de l’Ajuntament en aplicació de la Llei de Memòria Històrica el passat 29 de gener, en una actuació que es va saldar amb la detenció d’una parella de joves de Crevillent per suposadament alterar l’ordre públic llançant petards a la zona on estaven treballant els operaris.

Així, des de Somos Callosa han condemnat “qualsevol acte vandàlic” que es realitze al municipi “i amb més afany, si es realitzen amb la intenció d’acoquinar qualsevol membre de la Corporació Municipal”. “Aquest marcat és més propi d’èpoques passades que la nostra època actual. Esperem que no torne a ocórrer”, han agregat.

Per la seua banda, des d’EUPV a Callosa de Segura han denunciat les pintades “feixistes” aparegudes al municipi, “però aquesta vegada han anat un pas més enllà; seguint la seua línia ideològica, han marcat les vivendes del nostre company Rubén Manresa, així com la de José Navarro”. Així han titllat els responsables com a “plataforma filofeixista que assenyala els qui promovem la democràcia i condemnem la història feixista d’aquest país”.

Comparteix

Icona de pantalla completa