Diari La Veu del País Valencià
L’incendi de Montant ja ha cremat 35 hectàrees i mobilitza 70 efectius d’extinció

Efectius aeris i terrestres de bombers del Consorci Provincial de Castelló i de la Generalitat Valenciana treballen des d’aquesta vesprada en l’extinció d’un incendi en la localitat de Montant (Alt Millars), segons ha informat el consorci en el seu compte de Twitter.

El foc, que s’ha declarat aquest diumenge a la vesprada, afecta vegetació de la zona del Collao de Arenillas, en el terme municipal d’aquesta localitat de l’Alt Millars. L’incendi està en una zona de muntanya i la columna de fum es podia veure des de diversos quilòmetres a la redona.

A la zona s’han mobilitzat dos avions Air Tractor, una HC helitransportada, sis unitats de bombers forestals i tres autobombes. Posteriorment s’han incorporat un altre avió Air Tractor, altres tres unitats de bombers de la Generalitat i altres tres autobombes, ha informat el 112 en el seu compte de Twitter.

Al llarg de la vesprada, fins a 70 efectius entre mitjans de bombers del consorci de Castelló, la Diputació de Castelló i la Generalitat estan treballant en les tasques d’extinció de l’incendi. al voltant de les 19.30 hores, els mitjans aeris s’han retirat de l’incendi per falta d’il·luminació, però, els terrestres, segons han apuntat des d’Emergències, continuaran treballant en les zones de difícil accés durant tota la nit.

Durant aquestes primeres hores, el foc ja ha cremat 35 hectàrees, encara que segons ha indicat el 112, es tracta d’una primera estimació.

Des d’Emergències han recordat que per a aquest dilluns, 19 de març s’ha declarat risc alt d’incendis a tot el País Valencià i es demana precaució i col·laboració ciutadana telefonant al 112 en cas de veure una columna de fum.

Comparteix

Icona de pantalla completa