Toni Gaspar denuncia la “falta d’informació” del cens electoral

El candidat socialista mostra el seu “malestar” en un escrit presentat a la Comissió de Garanties on li demana que intercedisca per garantir un procés “net i equitatiu”
4 març 2014 01:00h
RedactaVeu / Europa Press / València

En l'escrit presentat, l'equip de Toni Gaspar denuncia que les úniques xifres conegudes són les publicades a través dels mitjans de comunicació, sense haver-se notificat a una de les dues candidatures les xifres totals d'inscrits, ni el detall per províncies ni per municipis, segons ha informat en un comunicat.
 
La candidatura de Gaspar ha indicat que no sembla “ni ètic ni lògic” que des del comitè organitzador s'haja oferit aqueixa informació a la premsa sense haver-ho fet prèviament, o almenys automàticament, als candidats, “causants al cap i a la fi d'aquestes inscripcions”.

Així mateix, considera "imprescindible per al correcte funcionament "de la campanya de primàries el complet coneixement del nombre i distribució local dels inscrits en el cens.

A més, ha destacat que "el retard a remetre a aquesta candidatura aquesta informació suposa un obvi impediment al procés d'eleccions primàries que no s'ha de consentir, sobretot tenint en compte la condició de secretari general de l'altre candidat, la qual cosa pot portar a pensar en una diferència de tracte entre candidats". "Alguna cosa totalment inassumible", ha postil·lat.

Davant aquesta situació, en les pròximes hores la candidatura demanarà empar al Comitè Federal, amb la finalitat de que intercedisca en l'assumpte en honor d'un procés "net i equitatiu".

next