Ribó fa un balanç "molt positiu" de les Falles però indica que "cal treballar per a assolir l'excel·lència"

L'alcalde de València es mostra preocupat pel 'botellón' i els problemes de mobilitat, mentre que destaca favorablement la seguretat i la neteja
/ València
19 març 2018 01:00h

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat aquest dilluns que el balanç de les festes ha sigut "molt positiu" en tots els sectors i que, a partir de demà, 20 de març, es posaran ja a reflexionar què s'ha de millorar per al pròxim any perquè, en ser patrimoni immaterial de la humanitat, "cal treballar per l'excel·lència".

Ribó ha destacat que la seguretat de les festes ha sigut un dels aspectes que més "ha preocupat des del principi, que s'ha treballat molt i que de moment ha eixit molt bé". Ribó ha recordat que el dispositiu policial s'ha reforçat amb 40 agents de fora, "però a voltes també en fan falta més". "Quan tens més del doble de persones del que és habitual sempre fan falta recursos", ha constatat. També ha destacat que l'afluència de visitants ha rondat el cent per cent. "Ahir estàvem a un nivell pràcticament de saturació i avui també", ha recalcat.

D'altra banda, respecte a la neteja també ha funcionat "adequadament", ja que encara que el carrer s'embrute després de cada gran acte, com una mascletà, "en mitja hora el carrer està net una altra vegada". "Es neteja, però s'embruta molt", ha constatat. Sobre aquest tema, ha recordat que enguany s'han introduït mecanismes per a reciclar al màxim envasos i ha destacat que gent de fora li traslladava que València és "una ciutat que està neta".

L'alcalde també ha mantingut que una llei seca no funcionaria per a acabar amb els problemes que genera el 'botellón', tot i que ha assegurat que "cal treballar per a reduir la cultura de l'alcohol". Ribó ha assenyalat que es tracta d'un problema "molt complicat" i més en una situació d'excepcionalitat com són les festes. Així, ha assenyalat que es treballa per a reduir les llaunes, que hi haja més urinaris públics o impedir que es produïsca en determinades zones, especialment prop d'edificis emblemàtics.

D'altra banda, ha admés que s'ha de millorar la mobilitat i solucionar problemes que s'han registrat, com ara la invasió del carril bus, que va provocar retards en el servei de l'EMT, o les aglomeracions en FGV. "És una assignatura que sens dubte hem de continuar treballant l'any que ve", ha constatat.

next