Diari La Veu del País Valencià
La UPV convida l’organització d’unes jornades en què participa Pàmies a no donar veu a les seues idees anticientífiques

La Universitat Politècnica de València ha hagut de pronunciar-se respecte de la participació del polèmic Josep Pàmies –entre altres aspectes, conegut antivacunes, defensor de les infusions contra el càncer i autor del llibre Una dolça revolució– en les IV jornades d’Agroecologia ‘Antonio Bello’. Tot i que estan organitzades per la Fundació FIAES, en la web d’aquestes jornades que se celebraran a Vila-real en abril apareix ben gran el logotip de la UPV. No obstant això, la institució ha remarcat que les jornades només “utilitzen el sistema d’inscripció i matrícula de la Universitat Politècnica de València” i que, per això, hi apareix “la nostra marca”. “D’ací la confusió”, han afirmat.

Després de les crítiques i qüestionaments plantejats a les xarxes socials, la UPV, que ja havia manifestat que investigaria l’organització d’aquestes jornades, ha emés aquest dimarts un comunicat afirmant que “coneixem Pàmies i que, per descomptat, estem totalment en contra de les seues habituals declaracions que manquen de qualsevol principi científic”. Així mateix, han convidat qualsevol entitat, institució o persona a “no oferir a Pàmies un altaveu públic per a exposar les seues idees a causa de la perillositat d’aquestes per a la salut pública”.

Sobre la confusió amb l’organització de les jornades, que s’havia atribuït a la UPV, la institució ha manifestat que “reconeixem l’error i que prenem nota d’aquesta situació per a evitar que es produïsquen aquestes confusions de nou en el futur, tan dolentes per a la reputació de la universitat i de la comunitat científica”. Per això, han mostrat les seues disculpes i han assegurat que “seguim treballant per a solucionar aquesta situació”.

Pel que fa a la participació d’investigadors de la UPV en les jornades, bé com a ponents bé com a membres de taules rodones, la UPV remarca que “els representa exclusivament a ells” i que “no són la veu oficial de la institució”. Per a concloure, posen èmfasi que cap entitat o persona done veu a “idees anticientífiques i que són perilloses per a la societat”.

Finalment, han agraït els “avisos i notificacions” rebuts sobre la participació de Pàmies en les jornades i han afirmat que “seguirem treballant en aquest assumpte de manera interna” per a “evitar confusions com aquesta en el futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa