Diari La Veu del País Valencià
Compromís organitza la ‘Setmana del record a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura’

Compromís ha organitzat del 24 al 28 de març una sèrie d’actes a diferents ciutats del territori valencià emmarcats dins de la primera ‘Setmana del record a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura’. Aquestes jornades coincideixen amb la commemoració del Dia de record i homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura que estableix la nova Llei de Memòria Democràtica i per la Convivència per al dia 28 de març.

L’acte principal de la setmana tindrà lloc dissabte, 24 de març, al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat. La jornada, titulada ‘Recuperar la Memòria Democràtica, un repte de justícia’, es dividirà en tres parts i començarà amb la presentació de la nova Llei de Memòria Històrica a càrrec del secretari autonòmic de Justícia, Ferran Puchades. La segona part consistirà en una taula redona on es compartiran diferents experiències de lluita per a recuperar la memòria històrica des de l’àmbit municipal i comptarà amb la participació de les regidores de Cultura dels ajuntaments de València i Castelló, Glòria Tello i Verònica Ruiz, i la regidora alacantina María José Espuch. Per últim, hi haurà una taula de debat on s’analitzaran les accions i els reptes de futur en la recuperació de la Memòria Democràtica.

El 27 de març serà el torn de la conferència ‘Alacant, ciutat de la memòria’, a càrrec de l’escriptor Miguel Ángel Pérez Oca, que tindrà lloc al Palau del Portalet, així com la visita al Refugi 31 de la capital alacantina. A Castelló, la seu de la UGT acollirà el 28 de març la conferència del doctor en Història Contemporània per l’UJI, Vicent Grau, ‘Castelló, una segona Guernica’, així com la presentació del llibre ¡Objetivo Levante!, de Carlos Manllech.

Paral·lelament a aquestes jornades, Compromís està presentant mocions als ajuntaments per a commemorar el dia 28 de març i homenatjar les víctimes i persones represaliades de la Guerra Civil i la dictadura de cada municipi, amb l’objectiu de “mantindre viva la seua memòria” i reivindicar “els valors democràtics i la lluita del poble valencià per les seues llibertats”.

Comparteix

Icona de pantalla completa