Diari La Veu del País Valencià
Rus confia en la legalitat dels comptes del PPCV: Pose la mà al foc per Paco Camps i Mariano Rajoy

L’expresident de la Diputació i exdirigent del Partit Popular de la Província de València, Alfonso Rus, ha assegurat que desconeix si el Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV) es finançava amb diners de procedència il·lícita. Així ho ha assegurat Rus en els passadissos de les Corts Valencianes moments abans de comparéixer en la comissió d’investigació sobre la gestió de Fira València on, a preguntes dels periodistes, ha assegurat que desconeix qualsevol aspecte referit al finançament del partit. “Contestaré allò que hem pregunten però no puc aportar res perquè no anava a les reunions [del Patronat de Fira València]”, ha reconegut Rus.

Rus ha assenyalat que ell no estava al corrent del finançament dels actes electorals i, en aquest sentit, ha donat la cara per l’expresident de la Generalitat Francisco Camps, de qui ha dit que les seues obligacions al capdavant del Consell li impedien estar sobre de les decisions que es prenien diàriament al partit. Preguntat per si confia en la innocència de l’expresident, Rus ha sigut rotund: “Pose la mà al foc per Paco Camps”. “Jo el conec i és una persona molt treballadora, molt pendent dels demés i normalment un president de la Generalitat no s’ocupa de les finances del partit. Això és el que jo crec”, ha dit Rus, en una clara defensa de la gestió de l’expresident Camps.

El també exalcalde de Xàtiva, apartat del PPCV arran de la seua implicació en el cas Taula, ha dit que entén la declaració de l’exvicesecretari general del PPCV Ricardo Costa, qui va apuntar Camps com a responsable de les contractacions d’Orange Market. “En eixa situació, cadascú s’ha de defensar tinga raó o no”, ha assenyalat Rus, qui ha criticat el tracte rebut pel seu partit malgrat que ha reconegut que continua votant el partit conservador.

Sobre Mariano Rajoy, l’expresident de la Diputació de València ha dit que va ser el líder del Partit Popular, qui el va fitxar, i ha reconegut la bona relació que mantenia amb ell. De la mateixa manera que amb Camps, Rus ha donat la cara pel president del Partit Popular, de qui ha dit que és una persona “honesta, treballadora, honesta i lluitadora”. “Jo posaria la mà en el foc per Mariano Rajoy, com per Paco Camps”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa