Diari La Veu del País Valencià
L’avantguarda culinària de Sardenya a ritme de jazz en la tercera edició del festival Jazz&Cookin de València

El festival de música i gastronomia d’avantguarda Jazz&Cookin celebrarà la seua tercera edició els pròxims dies 12 i 13 de maig al Veles e Vents, a La Marina de València, i comptarà amb Itàlia, i especialment amb l’illa de Sardenya, com a país convidat. Així, en el programa d’actuacions, figuren, entre altres artistes, els músics sards Adele Madau i Gavinio Murgia.

Vector Sounds, Grupo La Sucursal i Le Grafico són els organitzadors d’aquest certamen, una mostra que porta a la ciutat del Túria innovacions en jazz i cuina a través de concerts, exhibició i venda de productes gastronòmics italians, showcookings, discjòqueis i exhibicions de cocteleria, recorden els responsables de l’esdeveniment a través d’un comunicat.

L’Institut Italià de Cultura-Barcelona coorganitza aquest festival, que compta amb la col·laboració de l’Agència Valenciana de Turisme, el Patronat de la Diputació València Turisme, la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de València, La Marina, Fundació SGAE, Arcos, Grimaldi Lines i Amstel Oro.

L’any passat el país convidat va ser Noruega i entre els artistes que van participar es trobaven Beady Belle i The Geordie Approach. Entre els representants locals van actuar Mireia Vilar i el duo format per Avelino Saavedra i Josep Lluís Galiana. En aquella ocasió, els xefs de La Sucursal van reinterpretar plats tradicionals de la cuina noruega en clau mediterrània i es va procurar l’intercanvi entre la música del país nòrdic amb València, a través dels concerts que va oferir el grup local Naima a Noruega.

Ara es buscarà donar a conéixer l’avantguarda musical i culinària d’Itàlia i Sardenya més enllà dels tòpics, es continuarà amb la voluntat d’estrényer llaços entre l’art local i el visitant i les principals novetats de l’actual edició seran que totes les activitats es duran a terme en la terrassa del Malabar, situada en la primera planta del Veles e Vents, i que, a diferència dels dos anys anteriors, enguany l’entrada serà gratuïta.

Comparteix

Icona de pantalla completa