Diari La Veu del País Valencià
Rus admet que el PPCV va falsificar el recompte del congrés que va triar Alberto Fabra

Alberto Fabra no va obtindre el 81,3% dels suports interns al congrés del PPCV celebrat a Alacant en maig de 2012. Segons les dades aportades aquest matí per l’expresident del PP de la Província de València (PPVAL), Alfonso Rus, el vot de càstig (en blanc) va arribar al 39%, “però després es van fer arranjaments” per tal que les xifres no resultaren tan colpidores per a l’aleshores president de la Generalitat.

Carregant el vídeo…

Rus ha fet aquesta revelació durant la compareixença davant de la comissió de les Corts que investiga la gestió de FiraValència. El maquillatge del recompte dels vots dels compromissaris es va produir després que l’expresident del PPVAL va mobilitzar els seus seguidors contra Fabra perquè va triar el seu rival, Serafín Castellano, per al càrrec de secretari general.

Les asseveracions de Rus, que confirmen els rumors de manipulació que ja van córrer ara fa 6 anys tot just després de conéixer-se el recompte, s’han produït després que ha afirmat que ell jugava “en segona divisió” respecte de Camps i Rajoy i el diputat del PSPV, José Muñoz, li ha recordat que va aconseguir mobilitzar “un 19% dels presents al congrés contra Fabra”. La resposta de Rus ha sigut taxativa respecte de la seua força dins de l’estructura del PPCV. Va mobilitzar exactament el doble de compromissaris dels reconeguts aleshores pel partit.

Abans d’entrar a la comissió, Alfonso Rus ha negat rotundament haver sigut coneixedor d’un presumpte finançament il·legal del PPCV. L’expresident de la Diputació de València ha assegurat que en el PPVAL no es va cometre cap irregularitat sota el seu mandat i fins i tot s’ha atrevit a donar la cara per l’expresident del partit i de la Generalitat Francisco Camps. “Pose la mà al foc per Paco Camps”, ha reblat Rus.

Comparteix

Icona de pantalla completa