Diari La Veu del País Valencià
Carlos Fabra se suma a la defensa de Camps: És una persona íntegra i posaria mil vegades la mà en el foc per ell

L’expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra, condemnat a quatre anys de presó per frau fiscal, dels quals ha passat dos a la presó d’Aranjuez, ha reaparegut aquest dijous en públic per a comparéixer en la comissió d’investigació de les Corts Valencianes sobre la gestió de FiraValència. Amb el seu semblant habitual, Fabra ha explicat en els passadissos del Parlament que la seua citació a les Corts no serviria de molt, ja que a les reunions del patronat de Fira València va anar-hi “una o cap vegada”, ja que tenia un altre treball, “que era la Diputació”. En aquest sentit, ha matisat que comptava amb “una altra gent ací que podia defensar millor els interessos” que ell.

Carregant el vídeo…

Pel que fa als vincles de la corporació que encapçalava amb l’empresa Orange Market, Fabra ha respost que aquesta no va treballar amb la Diputació de Castelló. “Ni he conegut mai l’empresa Orange Market ni han tingut mai accés a la Diputació ni al partit”, ha sostingut a les Corts. Retirat de la política activa, Fabra observa des de la barrera que l’actual PPCV que dirigeix Isabel Bonig “regular a pitjor per no resoldre els temes quan s’han de resoldre”.

Si minuts abans havia sigut Alfonso Rus qui havia assegurat que posaria la mà en el foc per la honorabilitat tant de Francisco Camps com de Mariano Rajoy, Fabra, preguntat per aquest assumpte, també ha volgut al·legar que coneix “perfectament” l’expresident de la Generalitat, alhora que ha defensat que el seu amic “és una persona íntegra” i “posaria la mà en el foc mil vegades per Camps”.

Pel que fa a les acusacions d’altres membres del Consell de Camps, qui va ser president de la Diputació de Castelló ha dit que li sembla “legítim que cadascú utilitze l’estratègia de defensa que més li convinga. Solament dic que jo confie plenament en el senyor Camps”. “Li solc cridar cada 15 o 20 dies per a fer-li una abraçada ben forta” i ha reconegut que, actualment, “és de les poques persones del PP amb qui tinc relació”.

Costa va recomanar ‘El Bigotes’

Ja a dins de la comissió, Fabra ha admés que des de València se li va demanar que “rebera i atenguera” Álvaro Pérez per tal d’encarregar-li l’estand de la Diputació de Castelló “per a FITUR 2010”. L’expolític no recorda si va ser “Ricardo Costa o la gerent” del PPCV qui va enviar-li el missatge, però sí que el projecte elaborat per Pérez (Orange Market) costava 8 vegades més que el que la Diputació es gastava normalment en la fira turística de Madrid.

Per això, ha dit Fabra, “ni tan sols” es va “dignar a respondre” i va comunicar “a Camps o a la consellera de Turisme” que ‘El Bigotes’ “no estava centrat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa