Diari La Veu del País Valencià
Tejerina confirma que el govern estatal preveu autoritzar un nou transvasament del Tajo al Segura

La ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, ha admés que el govern estatal té previst autoritzar un nou transvasament del Tajo al Segura a partir de l’1 d’abril, una vegada que es reunisca la Comissió Central d’Explotació de l’Aqüeducte Tajo-Segura i si se superen els 400 hectòmetres cúbics d’aigua emmagatzemada.

“No serà en Setmana Santa i haurà de ser sempre com a conseqüència d’una proposta de la comissió tècnica, que es reuneix cada 1 de mes”, ha indicat Tejerina en una entrevista en la Ser que recull Europa Press. Segons ha explicat la ministra, “s’avaluarà la situació dels embassaments i, si estan per sobre de 400 hectòmetres i ho estima la comissió, s’autoritzarà un nou transvasament”.

La titular d’Agricultura i Medi Ambient ha indicat que el govern “compleix la llei” amb “transparència i absoluta objectivitat” i ha insistit que es deixaran “400 hectòmetres en la conca i tot el que estiga per sobre es destinarà al transvasament”.

L’últim transvasament que es va realitzar des dels embassaments d’Entrepeñas i Buendía (Tajo) al Segura va ser el 10 de maig de 2017, per un total de 7,5 hectòmetres cúbics, ja que després d’aquesta data els embassaments van baixar dels 400 hectòmetres cúbics d’aigua emmagatzemada.

Isabel García Tejerina ha precisat que el pacte nacional per l’aigua proposat pel PP contempla 45 mesures, entre les quals es troba la possibilitat dels transvasaments de les conques més cabaloses a les seques. Aquests transvasaments requeriran un acord entre les comunitats que cedeixen l’aigua i un acord polític en el Parlament, ja que en aquests moments “el PP no té suficients vots”.

Comparteix

Icona de pantalla completa