Diari La Veu del País Valencià
Eva Blasco (EVAP), Rosana Perán (Pikolinos) i Sebastián Pla (ACEP), primers presidents dels consells empresarials de la CEV

La Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV) ha celebrat aquest dijous una assemblea en què han escollit a Eva Blasco, (EVAP), Rosana Peran (Grupo Pikolinos) i Sebastián Pla de (ACEP) com als primers presidents dels consells empresarials de les tres demarcacions. Aquests càrrecs naixen després que la CEV es convertira en patronal autonòmica a finals de 2017.

Així, més de 300 empresaris han participat hui en l’assemblea on també s’han escollit els vocals de la junta directiva. En ella, s’ha triat a Eva Blasco, consellera delegada d’Europa Travel i presidenta de l’Associació d’Empresàries i Professionals de València (EVAP), com a presidenta del Consell Empresarial de València; a Rosana Perán, vicepresidenta del Grupo Pikolinos i vocal de la directiva de l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (AVECAL) com a presidenta del Consell Empresarial d’Alacant, i finalment, a Sebastián Pla, president de Sucesores de Sebastián Roca, S.A. i de la Asociación de Consignatarios i Empresas Portuarias de Castellón (ACEP), com a president del Consell Empresarial de Castelló.

Per la seua banda, la junta directiva ha quedat conformada per 100 vocals representants d’empreses, associacions i federacions del País Valencià que, al seu torn, integren els Consells Empresarials de Castelló, València i Alacant, en funció de la seua raó social. La recentment constituïda junta directiva ha acordat convocar a l’assemblea el pròxim 3 de maig per a l’elecció del president.

Segons ha avançat el president de la CEV, Salvador Navarro, aquests Consells Empresarials, que des de hui compten amb presidències, tindran un doble primer objectiu: en primer lloc, realitzar un diagnòstic “exhaustiu” de la realitat empresarial de cadascuna de les demarcacions i les seues prioritats com a base per a definir les línies d’actuació de la CEV i, en segon lloc, sotmetre a debat i possible revisió la imatge corporativa de la CEV a fi que totes les empreses associades se senten representades amb la marca de la seua organització autonòmica.

El president de la CEV ha agraït el suport i la confiança dels empresaris al nou model d’organització autonòmica que representa la CEV. Es tracta d'”un projecte vertebrador i solvent en el qual totes les empreses, grans i xicotetes, i totes les associacions i 2 federacions, sectorials i territorials de la Comunitat tenen cabuda”, ha assegurat Navarro.

En les seues paraules a l’assemblea, el president de la CEV ha fet una crida a la unitat empresarial amb l’objectiu de defensar, amb major èxit, els interessos de les empreses i ciutadans. Salvador Navarro s’ha referit també a les optimistes dades d’inversió estrangera al territori i ha assegurat que la inversió requereix l’estabilitat que en aquests moments ofereix el País Valencià.

Per la seua banda, Eva Blasco ha valorat aquest dijous com un “dia històric per a les dones”, amb dues al capdavant de dos consells empresarials de les demarcacions. “Hem començat a canviar la foto”, ha subratllat. La representant dels empresaris a València ha incidit també que es tracta d’un dia històric per a l’associacionisme empresarial valencià, que reforçarà l’empresariat de les tres demarcacions, i ha assegurat que treballarà sempre “en coordinació i cooperació” amb els altres consells empresarials.

Rosana Perán ha advocat per iniciar un nou camí “junts i units” per a superar una etapa de “crisi de lideratge empresarial a Alacant”. La presidenta dels empresaris a Alacant s’ha descrit com una persona “conciliadora” i a favor de la “unió” i veu la integració en la CEV autonòmica com una “oportunitat” perquè els objectius de l’empresariat d’Alacant tinguen “veu.

Per la seua banda, el representant de Castelló, Sebastián Pla, ha confessat estar “molt content” pel suport rebut, al mateix temps que ha volgut deixar clar que creu “fermament” en el projecte de la CEV. En la seua opinió, la patronal autonòmica representarà els interessos dels empresaris sense menyscabar en absolut els interessos de la província” i a més tindrà una “estructura més àgil d’acord amb els temps que vivim, i més eficaç”.

Comparteix

Icona de pantalla completa