'Que Fabra prometa festes en l’aeroport de Castelló és indecent'

Compromís denuncia que ja s’han gastat 30 milions en publicitat i festes i que el que ha de fer el president és "demanar perdó"
5 març 2014 01:00h
RedactaVeu / Castelló

El coportaveu de Compromís a les comarques del nord, Carles Mulet, ha afirmat hui que les declaracions del president de la Generalitat dient que “farem una gran festa quan aterre el primer avió”, és “continuar burlant-se de la ciutadania” i demostra “la manera perversa” que té el PP d’entendre la política.
 
Segons Mulet “en l’aeroport, precisament, ja hem pagat prou festes, ja va fer una massiva festa d’inauguració abans de les passades eleccions, ja s’ha gastat 23 milions d’euros en 7 anys en publicitat, 2 milions d’euros a l’any en la publicitat en el Vila-real CF o 153.819 euros en publicitat en Fitur durant quatre anys, sols per posar un exemple de com s’han malgastat diners públics”.
 
“Per tant –continua el comunicat del coportaveu de Compromís-, en lloc de demanar perdó, que Fabra estiga pensant en festes, és indecent, més quan allò important no és que aterre el primer avió, sinó que algun dia puga ser rendible i no una sagnia de diners públics”, denuncia.
 
"Fabra només pensa en el canapè i la copeta" que paguem tots
 
El també regidor de Cabanes ha remarcat que “allò que cal són solucions definitives i no 'boatos' i festes; Fabra ja pensa en el canapè, la copeta o una gran barra lliure, i les fotos en premsa com si gràcies a la seua gestió tinguérem avions salvant la nostra economia. Si almenys això ho pagara ell de la seua butxaca, es podria acceptar, però si pensa carregar-ho de nou a l’erari públic, com qui carrega factures per nyores, pits de pollastre, xoriços 'cantimpalos' o carn d’olla, demostra que pensa que, encara hui, la caixa comna està per a aquest tipus de dispendis inútils. A més, ha de recordar que eixa festa del meu primer aterratge tampoc podrà ser retransmesa per Canal 9”.
 
El calcul “irreal” de l’1,2 milions de passatgers

El portaveu ecosocialista ha recordat que l’empresa Lavalin, a qui ahir es va adjudicar l’aeroport, “amb un llarg historial delictiu, podrà fer un negoci redó durant 20 anys a canvi de 24,5 milions, compensant la Generalitat en el moment en què se superen els 1,2 milions de passatgers, és de nou un càlcul irreal”, ja que “sols 17 dels aeroports estatals superen eixa xifra, i la resta, 32, estan molt lluny d’eixa xifra; i bona part dels aeroports que superen els 1,2 milions de passatgers l’any, continuen sent deficitaris.
 
Per tant, per més que aterrre un avió abans d’eleccions, no es soluciona el problema de l’aeroport, que és la falta de rendibilitat.

next