Diari La Veu del País Valencià
Baleària augmenta un 10% la facturació global i transporta un 25% més de passatgers en les rutes internacionals

La naviliera valenciana Baleària ha presentat aquest dijous els seus resultats de l’exercici 2017 a Dénia. El darrer any la companyia va facturar 362,6 milions d’euros, un 10% més que en 2016, en un any marcat per l’avanç en l’expansió en altres països. Pel que fa a l’ocupació, la companyia presidida per Adolfo Utor ha augmentat un 13% els seus empleats. “Volem ser més sòlids, més àgils i tindre major capacitat d’adaptació”, ha explicato Utor en una roda de premsa.

Respecte al trànsit global del grup Baleària, en 2017 va destacar especialment el creixement d’un 10,4% en càrrega (de manera que es van aconseguir els 5,6 milions de metres lineals transportats) i un 17% en vehicles (fins a arribar als 878.000). Quant als passatgers, van viatjar 3,7 milions en totes les línies (+5,7%), dels quals 880.000 ho van fer en rutes internacionals, un 25% més que en 2016. Utor ha recordat que l’expansió de la companyia pel nord d’Àfrica, on té plans de creixement, la va portar a obrir, en 2017, una nova línia internacional entre Nador (el Marroc) i Almeria.

Aquesta nova ruta internacional és una de les principals fites de la naviliera en 2017 juntament amb altres dues relacionades amb la innovació i l’ecoeficiència: la incorporació a la flota del primer eco fast ferri d’una sèrie de quatre per a la ruta entre Eivissa i Formentera i l’aposta pel gas natural liquat. Unes fites que, ha recordat Utor, tenen com a full de ruta els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. El president de Baleària també ha destacat la contribució de la naviliera en el desenvolupament econòmic i social de les autonomies on té presència. Gràcies a l’obertura de noves delegacions i incorporacions als serveis centrals, la plantilla de la naviliera va créixer un 13% fins a aconseguir els 1.537 empleats.

El transport de mercaderies, del qual depén la meitat de la facturació de Baleària, va créixer també en 2017, ja que la naviliera va transportar un 10,4% més de metres lineals de càrrega, amb un total de 5.664.000. El 79,6% dels 400.000 camions transportats van viatjar en les rutes de Balears. Quant a la satisfacció dels passatgers, que s’avalua periòdicament a través d’una empresa externa, el president de Baleària ha ressaltat l’alt índex de fidelitat (quasi el 95% assenyala que tornaria a viatjar a bord de la naviliera) i la valoració notable dels bucs, gràcies al continu esforç de Baleària per a oferir serveis a bord de qualitat.

Respecte als plans de futur, el president de Baleària ha destacat que se centraran en noves construccions, reconversió de motors de bucs per a ser propulsats per gas natural liquat i la construcció de noves terminals a Miami, València i Barcelona, a més de continuar l’expansió en nous tràfics amb el nord d’Àfrica. “Seguirem treballant en un món on els canvis són veloços i per tant l’adaptació i digitalització seran importants. A més, no és possible evolucionar sense uns valors compartits; les dreceres no existeixen, solament hi ha un camí: fer-ho bé”, ha conclòs el president.

Comparteix

Icona de pantalla completa