Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València denuncia cartells amb falses amenaces d’expropiació a Benimaclet i Campanar

L’Ajuntament de València ha denunciat aquest divendres l’aparició de cartells en “diverses desenes” d’edificis dels districtes de Benimaclet i Campanar en els quals s’informa de l'”expropiació” d’aquests béns immobles. Aquestes “bastes falsificacions” tenen aparença de document oficial –inclouen els logos del govern, la Generalitat i l’Ajuntament– i han causat “alarma social” entre els veïns d’aquests barris.

Així ho han posat de manifest aquest divendres la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i l’edil d’Hisenda, Ramón Vilar, en una roda de premsa en què han negat que existisca cap intenció per part del consistori de dur a terme aquestes expropiacions i han informat que ja s’ha presentat la corresponent denúncia.

Es tracta d’un “talla i enganxa” bastant “bast”, segons ha explicat Vilar, perquè presenta el logo del desaparegut Ministeri d’Habitatge –que ja no existeix amb aquest nom, sinó que s’integra en el de Foment–, fa referència a decrets llei “ja derogats” i apareix amb la signatura de Menguzzato i el nom de Vilar, que no tenen competències quant a expropiacions.

En aquest “muntatge” també s’inclou el nom de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i el segell de la Vicepresidència de la Generalitat Valenciana. Amb data de dimecres 21 de març, el document indica als veïns que el seu immoble està afectat per un suposat Projecte de Recuperació del Patrimoni Agrícola per a la recuperació de terrenys de l’horta de la Partida de Dalt, el Pouet i Benimaclet. El document sol·licita “el suport i col·laboració” dels veïns i avisa que es personarà un equip acreditat “a partir del 21 d’abril”.

Possible delicte?

El regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de València ha assenyalat que va tindre coneixement de l’aparició d’aquests cartells en edificis de diversos carrers –Mistralenc, Murta, Valladolid o Rafelguaraf, entre d’altres– i quan va començar a rebre una gran quantitat de trucades alertant de la situació i de veïns “alarmats”.

A la vista d’aquest fet “possiblement delictiu”, es va presentar una denúncia davant la Policia Nacional. Vilar ha dit que no entén “per què es busca generar alarma social”. “Tret que siga per una visita, aquesta vesprada, de Vicent Sarrià –regidor de Desenvolupament Urbà– i Neus Fábregas –de Participació Ciutadana– a aquests barris” per a presentar un procés participatiu, ha afirmat.

“No sabem si és una malifeta o intencionalitat per a generar inquietud”, ha agregat l’edil, que ha assegurat que es tracta d'”un muntatge per a inquietar els veïns”, atés que “és inexistent qualsevol tipus d’expropiació”. Menguzzato ha considerat que l’objectiu d’aquesta actuació és “generar sensació de por” i ha expressat el seu desig que els veïns “no creguen que és cert i ataquen els regidors” Sarrià i Menguzzato.

Comparteix

Icona de pantalla completa