Diari La Veu del País Valencià
Gabriel Echávarri cedeix les seues funcions i dimitirà el 9 d’abril

El dirigent socialista Gabriel Echávarri deixarà de ser alcalde d’Alacant el pròxim 9 d’abril. Així ho ha anunciat el mateix interessat en una roda de premsa celebrada a la seu nacional del PSPV a València, on instants abans s’ha reunit el secretariat nacional del partit per a prendre una decisió al respecte del futur d’Echávarri. L’encara alcalde d’Alacant està processat en dues causes; una relativa a un presumpte cas de fraccionament de contractes en la Regidoria de Comerç i una altra de prevaricació per l’acomiadament de la cunyada del portaveu del PP a l’Ajuntament d’Alacant.

Echávarri mantindrà el seu càrrec fins al dia 9 per a poder buscar durant aquestes dues setmanes els suports necessaris per a investir alcaldessa la seua actual número dos, Eva Montesinos. “La solució política que propose és la delegació de funcions d’alcalde en Eva Montesinos per a assolir 15 vots i evitar que el PPCV torne a ocupar el govern de la ciutat d’Alacant”, ha explicat.

Tot i els efectes ‘en diferit’ de la dimissió anunciada aquest divendres, en la pràctica serà Montesinos qui des de hui mateix i fins al 8 d’abril assumeix les competències d’Alcaldia. L’actual portaveu de l’equip de govern necessita sumar 15 vots per a ser proclamada alcaldessa. Amb els suports del PSPV, Compromís i Guanyar Alacant en tindria 14; un més si es compta amb el de la regidora no adscrita Nerea Belmonte. Amb aquests vots, la investidura d’Eva Montesinos ja eixiria endavant, però el PSPV vol parlar amb Ciutadans per a tractar de comptar també amb el ‘sí’ dels seus representants al ple.

  • Echávarri: “La solució és la delegació de funcions en Eva Montesinos per a assolir 15 vots i evitar que el PPCV torne al govern d’Alacant”

Echávarri, que no només abandonarà l’Alcaldia sinó que també renunciarà a l’acta de regidor per a tornar al seu treball en un despatx d’advocats, ha explicat en roda de premsa que la pressió que està suportant les darreres setmanes “és inhumana” i que aquesta situació estava afectant el seu cercle familiar i d’amics. Sobre l’actuació del seu partit, que no li ha demanat formalment fins a aquest divendres que deixe el càrrec, Echávarri s’ha mostrat “orgullós” alhora que ha “agraït el suport personal i polític” del secretari general Ximo Puig. “És el meu amic”, ha assegurat el dirigent alacantí.

Comparteix

Icona de pantalla completa