Diari La Veu del País Valencià
Més de 22.000 visitants viuen les falles plantades al Centre del Carme

El Centre del Carme Cultura Contemporània va rebre un total de 22.773 visitants durant la setmana de Falles, del 13 al 18 de març. Aquesta xifra suposa més del doble de visitants que l’any passat, un 125% més que en el mateix període de 2017.

Per procedències, un 83% van ser del País Valencià, mentre que un 10% eren de la resta de l’estat espanyol i un 7% estrangers. Els italians, francesos, alemanys i anglesos han estat els que més s’han interessat per les activitats organitzades a la seu del Consorci de Museus.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha valorat aquesta dada com un rècord que “demostra el suport del públic a l’oferta cultural que s’està generant des del centre de cultura contemporània com a lloc de trobada i d’agitació cultural”.

Pérez Pont ha recordat que “el Centre del Carme és un espai d’experimentació artística i en aquesta línia estem donant suport als nous llenguatges contemporanis en el context de les falles per tal d’estendre ponts entre la tradició i el món actual”.

El Centre del Carme manté obertes les seues dues falles ‘Els desastres de la guerra. Cavall de Troia’, de Daniel García Andújar, fins al 9 d’abril i ‘Principis de tardor’, la seua falla infantil col·laborativa, fins al 15 d’abril.

El director del Centre del Carme ha explicat que “les dues propostes artístiques són una demostració de la creació artística a la nostra Comunitat”. “D’una banda, Daniel García Andújar és un dels artistes alacantins amb més projecció internacional. El seu projecte naix en un dels esdeveniments culturals més importants del context mundial, com és la ‘documenta’ de Kassel”, ha continuat Pérez Pont.

“D’altra banda, la proposta ‘Principis de tardor’ és un projecte de mediació impulsat pel Consorci de Museus en col·laboració amb els creadors Javier Molinero (mixuro) i Bernat Ivars i Juanjo Oller (milimbo) que demostra el caràcter integrador de les falles i és un exemple del treball participatiu que, en matèria d’educació, estem desenvolupant des de la Comunitat Valenciana per a la integració sociocultural de la ciutadania”, ha comentat el responsable del centre cultural.

“Amb aquest propòsit, el Centre del Carme aprofitarà la Setmana Santa per a seguir divulgant la nostra cultura entre el públic que ens visite abans d’acomiadar els dos monuments”, ha conclòs.

Okuda San Miguel

L’exposició de l’autor de la falla de l’Ajuntament d’enguany, Okuda San Miguel, ha sigut una de les propostes culturals més reclamades pels visitants al Centre del Carme al llarg de la passada setmana.

L’artista Okuda San Miguel, creador colze a colze amb els mestres fallers Latorre i Sanz de la Falla de l’Ajuntament en aquest 2018, ofereix al Centre del Carme de València, fins al 27 de maig, un complet recorregut pels seus últims 9 anys de carrera artística sota el títol ‘The Multicolored Equilibrium Between Animals and Humans’.

L’amplitud de la mostra –la més extensa a ara com ara, amb prop d’un centenar de peces procedents tant del seu fons de catàleg com de diferents exposicions fetes al llarg del planeta– permet a Okuda no només mostrar el que ha sigut la seua evolució com a artista, sinó també experimentar amb les possibilitats del mateix espai que l’allotja.

Comparteix

Icona de pantalla completa